NAJAVLJENA FINALNA BORBA: Počinju potpune blokade Srbije, ili Vučićev kartel ili narod!

Obavezno pročitajte

Savez ekoloških organizacija iz cele Srbije (SEOS) najavio je nove proteste za 3. januar, nakon što je Aleksandar Vučić podvukao da projekat Jadar neće biti ukinut.

– Narode Srbije, povodom današnje izjave predsednika RS da Projekat „Jadar” neće biti obustavljen, jasno nam je da sporna Uredba Vlade neće biti povučena i da ćemo ponovo ostati bez odgovora. Takođe, predsednik je izneo neistinu da je učinio sve što je narod tražio. Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3.1.2022. u 13h. Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije.

Nama nema nazad, a ni svima vama, jer Srbija je jedino što nam je ostalo. Mi nismo političari, već običan narod koji ne želi rudnike litijuma u svojoj blizini. Stanite uz nas da budemo narod dostojan svojih predaka. Do pobede – stoji u saopštenju Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS).

- Advertisement -

Podsetimo, Aleksandar Vučić izjavio je juče da projekat Jadar neće biti povučen iako su to tražili „pojedini opozicioni političari“.

Prilikom posete Kliničko-bolničkom centru u Novom Pazaru Vučić je kazao da su protiv projekta Jadar političari koji su taj projekat i doveli u Srbiju.

– Taj projekat stoji i nigde se pomerati neće. Oni su ga doveli, a mi smo uradili sve što je narod tražio i to je to – kazao je on.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu