NAJAVIO UBISTVO SUDIJE: Otkrivamo šta piše u pretećem pismu!

Obavezno pročitajte

Član „valjevske grupe“ Zoran Jeličić poslao je sredinom maja rukom napisano pismo na sedam strana Svetlani Aleksić, predsedavajućoj sudskog veća u postupku pred Specijalnim sudom u kojem joj preti smrću, te navodi razloge zbog kojih želi da „uzme pravdu u svoje ruke“. Redakcija našeg portala imala je uvid u sadržinu pisma, u kome navode razlozi zbog kojih se odlučio na ovako sulud potez. Takođe, od kada je poslao pismo, Jeličić se i dalje nalazi u bekstvu, a sudiji Svetlani Aleksić, prema još uvek nezvaničnim informacijama, dodeljeno obezbeđenje, a da su ove pretnje nadležni shvatili ozbiljno, govori i činjenica o prisustvu većeg broja pripadnika Žandarmerije od uobičajenog, naoružanih „do zuba“ ispred zgrade Specijalnog suda.

Suđenje „valjevskoj grupi“ traje već punih 11 godina pred Specijalnim sudom u Beogradu. Devetoro optuženih terete se za ubistvo, iznude, i udruživanje radi vršenja krivičnog dela. Advokati odbrane mesecima unazad tražili su izuzeće sudije Aleksić, zbog, kako su navodili, očigledne pristrasnosti i učestalog kažnjavanja koje dosad iznosi više od četiri miliona dinara.

Suđenje, kako je Nova.rs već pisala, prati brojne kontroverze, kršenje zakona i drugih proceduralnih propusta, što je, čini se, dovelo, do apsolutno neprihvatljive i nedopustive pretnje smrću predsedavajućoj veća Svetlani Aleksić, i bekstvo optuženog za ubistvo Zorana Jeličića, iako je bio u kućnom pritvoru sa nanogicom.

- Advertisement -

U svom pismu, u koje je naša redakcija imala uvid, Jeličić preti sudiji Aleksić i žali se na jednog od advokata, ukazuje na to da veće nije zakonito sastavljeno po godišnjem rasporedu, da je nezakonito pritvoren, da su o svemu tome izveštavali i mediji, ulogu Nebojše Joksovića (svedoka saradnika u slučaju Šarić) zbog koje se Jeličiću sudi, kažnjavanju advokata novčanim kaznama….

Foto: Privatna arhiva

„Zbog svih gore navedenih zlodela i nečastivih postupaka prema meni, primorala si me da donesem tešku odluku, a to je da te ubijem, da tebe . Sve ću učiniti da te ubijem. Znam da će te čuvati, ali te neće sačuvati, jer je tom prilikom kada te nađem, neću žaliti da poginem samo da bih ti glave došao“, uputio je skandalozne i apsolutno neprihvatljive pretnje Jeličić sudiji Aleksić.

Prema našim informacijama, Jeličić se i dalje nalazi u bekstvu, a suđenje „valjevskoj grupi“ nastavljeno je u ponedeljak i utorak. Ispred Specijalnog suda u Beogradu primetan je pojačan stepen bezbednosti, ispred suda se nalazi veći broj pripadnika Žandarmerije sa dugim cevima, kojih je neuobiajeno više nego inače.

Zoran Jeličić zgranuo sve u sudnici
Zoran Jeličić
Foto: Printskrin Rts

Takođe, sudiji Svetlani Aleksić je, prema nezvaničnim informacijama, dodeljeno policijsko obezbeđenje, a ovu informaciju je nemoguće potvrditi, jer se ona, iz razloga bezbednosti, ne saopštava javnosti.

Jeličić je inače, tokom ovog suđenja, sam sebi pokušao da prereže vrat u sred ročišta, mokrio je ispred sudskog veća, ali i udario branioca koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu