NAGORNO KARABAH – Mir i kompromis a ne smrznuti konflikt

Predsednik Srpske Desnice, Miša Vacić se u svom autorskom tekstu osvrnuo se na aktuelnu situaciju u Nagorno Karabahu i napravio paralelu sa situacijom na Balkanu, tekst prenosimo u celosti

Obavezno pročitajte

Nagorno Karabah – Balkan – Ako druga strana stalno odbija kompromisno rešenje, nikako ne prihvata mirni dialog – moramo biti spremni i za sve druge opcije, uključujuči vojnu.
Jer upravo je zamrznuti konflikt u Nagorno Кarabah pokazao da se otcepljena teritorija, primenom jedne visoko sofisticirane ofanzivne doktrine, može vojno reintegrisati uz minimalne žrtve, i to bez obzira na sastav stanovništva sporne teritorije, njegovu motivisanost za otpor, kompleksnost reljefa i ostale negativne aspekte.

Nagorno Karabah – između konflikta i zamrznutog konflikta skoro 40 godina

Pritom u našem slučaju je i istorijsko kao i međunarodno pravo na našoj strani, dok je kod Azerbejdžana bilo (i to formalno) samo međunarodno pravo.

- Advertisement -

Zato moramo da postavimo za glavni prioritet – jačanje naših odbrambenih i ofanzivnih kapaciteta, a tu je od presudnog značaja i vojna saradnja sa bratskom Rusijom koja već dosta doprinela tome.

Još jedna pouka Nagorno Karabah konflikta za nas – dolazak antiruske garniture preko obojenih revolucija (koju smo već doživeli 2000-e i eto sad ponovo ih povampiruju pred našim očima DOS-2 na beogradskim ulicama) – uvek uzrokuje gubitak teritorije. Tako je bilo i u Gruziji, Ukrajini i eto sada u Jermeniji.

Za sve kojima je stalo do odbrane Кosova i Metohije, očuvanja Republike Srpske, a nisu oduševljeni vladajućim strankama – izbor im nije u DOS-2 koji se lažno predstavlja ”patriotskim” parolama, a suštinski radi za interese Londona, Berlina i Brisela, već im je alternativa i prirodni izbor Srpski Desničari koji su opozicija i prozapadnim kadrovima u SNS-u.

SRPSKO-JERMENSKO PRIJATELJSTVO JE NERASKIDIVO: Vacić položio venac i razgovarao sa jermenskim zvaničnicima

Srpska Desnica se zalaže za još snažnije naoružavanje bezbednosnih snaga Srbije, još tešnjom saradnjom sa Rusijom i vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, kao i uvođenja opšte narodne odbrane u prosvetni sistem Srbije. Tražimo poverenje svog naroda za uvođenje nacionalizma u institucije !

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu