28.6 C
Belgrade
petak, 12 avgusta, 2022

Nacistički grob u džungli Amazonije (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Grob nemačkog naciste duboko u amazonskoj prašumi stoji i danas kao podsetnik na nacističke planove i namere.

Nacisti i nacistička svastika

Na grobu u jednom brazilskom selu na krstu je nacrtana nacistička svastika i natpis: „Žozef Grajner preminuo je na ovom mestu od groznice, 2. januara 1936. godine, u službi nemačkoj nauci“.

- Advertisement -

Mnogo se pisalo o bekstvu nacističkih zločinaca posle Drugog svetskog rata u Južnu Ameriku, međutim nacisti su pre toga krenuli u naučni pohod u amazonsku prašumu.

nacisti,

Od 1935. do 1937. godine, nacistički naučnici i istraživači predvođeni Oto Šulc-Kampfenkelom, probijali su se kroz brazilsku prašumu u blizini granice sa Francuskom Gvajanom. Skupljali su životinjske lobanje, artefakte od urođeničkih plemena, botaničke primerke i beležili topografske odlike reke Jari.

Nemački istraživači bili su smešteni u blizini plemena Aparaija i istraživali floru i faunu, i proučavali indijansku kulturu.

- Advertisement -

Tokom pohoda jedan od nemačkih pomoćnika Žozef Grajner je preminuo u džungli, a preživeli su postavili ogroman krst, i na njega naslikali kukasti krst koji stoji u prašumi i dan danas.

Film koji su naučnici snimili u Brazilu po povratku u Nemačku u bioskopima je postigao velik uspeh, ali osim filma zoolog Šulc-Kampfenkel došao je na ideju nastanjivanja tog prostora, odnosno osvajanja za potrebe Rajha.

On je osvajački plan je tokom Drugog svetskog rata predstavio Hajnrihu Himleru, ali plan je ostao neispunjen.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti