25.5 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

Načelniku UKP kućni zatvor i 5 godina zabrane u MUP

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivši načelnik beogradske kriminalističke policije Ilija Milačić priznao je krivicu za odavanje službene tajne, a pored kazne od sedam meseci kućnog zatvora i nanogice, dobio je i zabranu rada u MUP-u od pet godina.

Milačiću, koji je uhapšen 11. februara ove godine zbog sumnje da je odavao službenu tajnu izrečena je mera zabrane vršenja poziva delatnosti i dužnosti u Ministarstvu unustrašnjih poslova od pet godina.

Milačić je u pritvoru proveo skoro mesec dana, pa će ostatak kazne odslužiti kući, sa nanogicom. Inače, za krivično delo zbog koga je priveden Milačić predviđena je kazna zatvora od šest meseci do osam godina, tako da je bivši načelnik UKP PU za grad Beograd, osuđen na kaznu malo veću od zakonskog minimuma.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs UKP

Tokom prošle godine, Milačić je nekoliko meseci bio na čelu beogradske krim-policije, da bi novembra 2020. zbog postignutih rezultata u suzbijanju kriminaliteta i rasvetljavanju likvidacija unapređen u Službu za kriminalističko-obaveštajne poslove UKP MUP-a.Stefanovićevi ljudi Milačić i Papić nikad bliži… (FOTO)Zašto je uhapšen Stefanovićev načelnik: Odavao službene tajne režimskom portalu i novinama!

- Advertisement -

Na tom položaju je i uhapšen, a kako je Direktno.rs saznao, odavao je službene tabloidu koji se povezuje sa Nebojšom Stefanovićem.

Kad je odlazio na novu funkciju, „Objektivu“ je ostavio službeni mobilni telefon, pa je ta redakcija imala uvid u sve operativne poruke, a time i ekskluzivitet na informacije iz „crne hronike“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti