26.9 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

NABACILI POS’O NAPREDNJAKU: Niš za dva vozila daje 9,3 miliona!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dva automobila za potrebe sistema Oko sokolovo, koji bi trebalo da u Nišu bude uveden do leta, JKP Parking servis platiće novcem građana oko 9,3 miliona dinara. Posao na tenderu dobila je firma British Motors, koja je obezbedila vozila za taj sistem i u Beogradu, a čiji je vlasnik naprednjak i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Konkurisale su još dve kompanije – Auto Čačak i beogradski Gasop, ali je British Motors punudio najnižu cenu od nešto preko 7,7 miliona dinara bez PDV-a, odnosno skoro 9.3 miliona dinara sa PDV-om i ocenjen je kao najbolji ponuđač.

- Advertisement -

Ponuda ponuđača je blagovremena i prihvatljiva jer u istoj ne postoje osnovi za isključenje privrednog subjekta, ponuđač je ispunio sve kriterijume za izbor privrednog subjekta, a ispunjeni su zahtevi i uslovi u vezi sa predmetom nabavke – piše u obrazloženju, a prenose Južne vesti.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, reč je teretnim vozilima koja moraju da budu bela, nova i nekorišćena, sa dva sedišta, petoro vrata i EURO-6 motorom na dizel.

Potrebno je da vozilo može da na krovu nosi specijalnu nadgradnju najmanje težine do 40 kilograma, dimenzija specijalne nadgradnje 260 x 610 x 1.520 mm – piše u dokumentaciji.

- Advertisement -

British Motors bi trebalo da obezbedi i garanciju od najmanje tri godine ili 100.000 pređenih kilometara, a rok isporuke trebalo bi da bude najviše 30 dana od potpisivanja ugovora.FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

Podsetimo, direktor niškog Parking servisa Dejan Dimitrijević rekao je početkom aprila da će sistem koji bi trebalo da proverava da li su vozači propisno parkirali automobil stići u Niš do leta.

Tender je raspisan pre oko godinu dana, a posao su dobili beogradski Parking servis i firma Prokomsoft iz Novog Sada, dok je firma Easy park, koja je ponudila skoro pet puta nižu cenu, odbijena.

Iz te kompanije osporavali su konkursnu dokumentaciju i ukazivali da je niško preduzeće i pre pokretanja tendera namenilo ugovor Parking servisu iz Beograda, a na zloupotrebe su upozoravali i predstavnici niške opozicije.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je još u oktobru 2020. godine da će Oko sokolovo u Nišu viti uvedeno 2021. i rekla da bi se time uveo komunalni red i dopunila gradska kasa.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: