21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

Na Trgu republike održan protest protiv rata u Ukrajini

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Neformalna grupa građana „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata” održala je danas na beogradskom Trgu republike protest protiv rata u Ukrajini. Okupljenim građanima obratili su se, između ostalih, jedan od organizatora Rus Pjotr Nikitin, profesorka Beogradskog univerziteta i članica Koalicije Moramo Biljana Stojković i drugi. Na skupu je istaknuto da su posledice tromesečnog rata u Ukrajini katastrofalne, a da je i ovaj rat, kao i svi u istoriji, besmislen.

Poručili su da građani ne bi trebalo da veruju, kako kažu, ruskoj propagandi, te da u Ukraniji nema nacista, tvrdeći da nije bilo nikakvog ugnjetavanja ili kršenja prava Rusa u Ukrajini, kao i da su oni slobodno koristili svoj jezik. Ljudski životi postaju nevažni, a njihove patnje efemerne, poručili su govornici i upozorili da su se ljudi u Ukrajini i njihovi do juče obični, srećni životi, sveli na kategoriju „civilno stanovništvo”.

- Advertisement -

Na skupu u centru Beograda su se mogle videti zastava Ukrajine, ali i Rusije, kao i zastave Donjecke i Luganske oblasti. Aktivisti su posle skupa na Trgu republike otišli do Ambasade Rusije, gde su predali listu zahteva, preneo je Tanjug.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti