Na suđenju Hrkalović emitovan tajni snimak u koji je „uleteo“ otac Stefanovića

Obavezno pročitajte

Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora JP Srbijašume, i Branko Stefanović, pokojni otac bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, u maju 2019. godine dogovarali su otvaranje streljane na Košutnjaku.

Dogovor o otvaranju streljane postignut je u bašti restorana Maksim, gde su Stefanović i Braunović sedeli sa još dva muškarca. Ono što oni u tom trenutku nisu znali je da je Braunović bio na merama tajnog praćenja i da je sto do njih sedelo dvoje policijskih službenika snimajući svaku izgovorenu reč, prenosi Danas.

- Advertisement -

„Znaš tamo gde smo ručali na Košutnjaku“, pitao je Braunović Stefanovića.

Nakon potvrde, direktor Srbijašuma i visokopozicionirani član Socijalističke partije Srbije je nastavio.

„Parcela pored, tu je smučarski klub. Njima je istekao zakup. Ako se registrujemo kao udruženje…to se uzme za male pare, nikakvo ulaganje. Idemo na istu priču – streljana…Ona na Partizanovom stadionu ne liči ni na šta. Tu ima hektar zemlje, malo jače“, kazao je Braunović.

Na snimku koji je trajao oko sat i po vremena, a koji je na momente bio nerazumljiv, tema otvaranje straljane se još nekoliko puta ponovila. Konkretno, dogovoreno je da se pronađe deset osoba koje će svojim potpisima osnovati streljačko udruženje.

U jednom trenutku, Stefanović, koji će preminuti godinu dana nakon ovog sastanka, je napomenuo da na tom mestu naprave i bazen na šta je Braunović odgovorio – “ako se gradska građevinska inspekcija ne pojavi, boli nas uvo”.

Na sastanku sa njima dvojicom, nalaze se još dva muškarca, koji se u spisima predmta oslovljavaju sa N.M. i Pećanac. Jedan od njih dvojice je u jednom trenutku predložio Braunoviću i još jedan poslovni predlog.

Predlog je glasio da se Srbijašumama predaju “dobra terenska vozila”, a da oni zauzvrat dobiju drvnu građu.

„Nek se jave, da ja zovem saradnike, da napravimo prezentaciju vozila, pa da ih stavimo u plan za sledeću godinu“, kazao je Braunović.

Ovaj razgovor koji je tajno snimala policijska Služba za specijalne istržane metode emitovana je u Specijalnom sudu u Beogradu, na postupku koji se između ostalih vodi i protiv bivšeg načelnika te jedinice Dejana Milenkovića.

Milenković se tereti da je naložio uništavanje ovog snimka, pošto je u obradu “uleteo” otac Nebojše Stefanović koji je u tom trenutku bio ministar unutrašnjih poslova.

Nakon saslušanja snimka, Milenković je pred sudom izjavio da samo postojanje snimka, čije je slušanje predložilo tužilaštvo, dokazuje da on nije učinio ono za šta je optužen.

„Mi smo postupali po operativnim nalozima Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a. Postupili smo u skladu sa zakonom i materijal je predat naručiocu. Da li su oni obavestili tužilaštvo, ja to ne znam“, kazao je Milenković.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

NENAD ČANAK NEZADOVOLjAN APANAŽOM KOJU JE DOBIO OD MILA ĐUKANOVIĆA

Nenad Čanak, denucirani agent RDB koji je u Miloševićevo vreme vođen kao operativna veza „Kobra“, trenutno je u izbornom...

Još priča na sličnu temu