NA STRANI PRAVOSLAVLJA I SLOBODE: Grčka i Kipar protiv zabrane izdavanja turističkih viza Rusima

Obavezno pročitajte

„Odluka da se zabrani izdavanje turističkih viza Rusima bi bila pogrešna. Čak i stanovnici Turske dobijaju kiparske vize, zato smatramo da ta mera ne bi imala neki značaj u odnosu na Ruse“, rekao je sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Kipra Korneliosa Korneliu.

List navodi, pozivajući se na grčke činovnike, da Atina takođe ne razmatra mogućnost da se promeni status izdavanja viza Rusima. Evropske zemlje proučavaju mogućnost da zabrane izdavanje turističkih viza, kao i viza koje se izdaju ruskim studentima. Inicijativu su podržale Baltičke zemlje, mada će konačnu odluku doneti Evropska unija.

- Advertisement -

Belgija, Malta, Danska, Letonija, Litvanija, Holandija, Slovačka, Češka i Estonija su prekinule da Rusima izdaju vize.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu