Na severu KiM mirno, na prelazima Jarinje i Brnjak nema zastoja

Obavezno pročitajte

Na severu Kosova i Metohije, posle jučerašnjih sukoba kosovske policije i građana trenutno je mirno. U sukobima je povređeno nekoliko desetina ljudi. Policija vozilima blokira prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić u koje su ušli novoimenovani predsednici.

Na administrativnom prelazu Jarinje nema blokada, od jutros nema gužvi i zastoja, a putnički i teretni saobraj se odvijaju bez problema, javlja RTS.

- Advertisement -

Gužve je bilo noćas zbog povratka građana sa Kosmeta koji su se vraćali sa skupa „Srbija nade“ u Beogradu.

Uobičajena procedura odvija se i za teretni saobraćaj koji je juče bio u prekidu, jer pripadnici KPS nisu dozvoljavali kamionima prolaz iz, kako su rekli, bezbednosnih razloga.

Nema blokada, saobraćaj se normalno odvija uz povremeno prisustvo KPS.

Identična situacija je i na prelazu Brnjak.

Misija Kfora oštro je osudila jednostrane akte Prištine ističući da je koordinacija između svih aktera od suštinskog značaja. Zemlje Kvinte pozvale su na momentalno povlačenje policije i deeskalaciju sukoba.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za RTS da se, po naredbi predsednika Republike za podizanje borbene gotovosti, Vojska Srbije razmešta na pozicijama ka administrativnoj liniji.

Za 9 sati zakazana je sednica Nacionalnog saveta za bezbednost kojoj će prisustvovati i predsednik države Aleksandar Vučić.

Američki državni sekretar Entoni Blinken, ambasadori SAD u Beogradu i Prištini, komesar za proširenje Evropske unije, osudili su postupke kosovskih vlasti i pozvali da se one odmah zaustave.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu