33.4 C
Belgrade
četvrtak, 30 juna, 2022

Na Sajmu tuševi i topla voda

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U Hali 1 Beogradskoj sajma gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zaraze korona virusom, obezbeđeni su i tuševi za tuširanje i topla voda, saopštilo je Ministarstvo odbrane čiji su pripadnici stalno prisutni na Sajmu

Kako se navodi, u privremenoj bolnici na Sajmu ispunjeni su zahtevi predviđeni Pravilnikom za ovakva karantinska mesta i bolnice, a to je, dodaju, u nedelju, nakon detaljnog pregleda privremene bolnice pre dolaska prvih pacijenata, potvrdio zaštitnik građana Zoran Pašalić.

- Advertisement -

Vojska Srbije u Hali 1 uredila je prostor za smeštaj, za obedovanje i gledanje televizije, za verske potrebe, a na raspolaganju su i knjige, časopisi i dnevna štampa, prenosi Tanjug.

Pacijenti imaju dnevno tri obroka i užinu, za ručak su kuvana jela, a ishranu obezbeđuje Studentski grad.

U nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je spoljna služba obezbeđenja, organizacija osnovnih životnih potreba u vezi sa smeštajem i ličnom higijenom i spoljna dezinfekcija površina na Sajmu.

Foto: Privremena bonica na Beogradskom sajmu
- Advertisement -

Medicinsko zbrinjavanje pacijenata u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu obavlja Ministarstvo zdravlja.

Na Sajmu je trenutno 49 pacijenata, od kojih je 39 muškaraca i 10 osoba ženskog pola sa lakšom kliničkom slikom.

Hala 1 je kružnog oblika, pokriveno kupolom raspona 109 m, što je za sada najveća kupola na svetu izvedena od prednapregnutog betona.

Maksimalna visina u temenu hale iznosi 30,78 m. Hala je rešena u nivoima: suteren, arena, parter, I galerija, II galerija i vezni deo prema zapadnom krilu. Svi nivoi hale se koriste kao izložbene prostorije, izuzev suterena u kome su kancelarije, magacini i pomoćne prostorije hale.

Svi obilmni zidovi izložbenih prostorija su u staklu od poda do kupole.

Ukupna površina hale je 21.280 m2, od čega je izložbena površina 15.030 m2.

Hala ima grejanje i ventilaciju.

- Advertisement -
Sourcesputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti