NA IVICI TUČE: Čanak i Šešelj, Krstić ih razdavjao

Obavezno pročitajte

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj žestoko su se sukobili večeras tokom emisije „Hit tvit“ na televiziji „Pink“.

- Advertisement -

Incident je nastao kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo hteli da podele svoj „Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini“, a Šešelj zatražio od obezbeđenja da ih ukloni iz zgrade.

Među njima je bila i bivša direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, koju je obezbeđenje takođe izbacilo iz zgrade opštine.

– Dovođenjem ratnog zločinca u emisiju učestvujete u opravdanju genocida. Došli smo do toga da se briše pod Natašom Kandić. Kao što se advokat Nikola Barović par puta okliznuo na bananu jer je ratnom zločincu rekao šta ima u lice i polio ga vodom. Jer to bio razlog da bude pretučen? Sa ratnim zločincem nema razgovora, kada to shvatite, shvatićete koja je vaša uloga. Ne može biti bivši ratni zločinac, kao što nema bivšeg pedofila ili bivšeg silovatelja – rekao je Čanak.

On je dodao da Šešelj pravi promociju netolerancije i mržnje.

– Stavljate u istu ravan žrtve i nasilnike – rekao je Čanak.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj

Raspravu u emisiji obeležio je veliki broj međusobnih uvreda.

– Ja sam odlučio da precizno popisujem sve koji me nazivaju ratnim zločincem, a onda ću jednog dana rigorozno da ih kaznim – odgovorio mu je Šešelj, uz pretnju da ućuti, nazvavši Čanka govedom.

On je najavio da će uskoro podneti reviziju na svoju presudu i negirao sve što je u njoj navedeno.

Ni lider LSV nije mu ostao dužan:

– Molim vas promenite pelene, ovaj smrad se više ne može izdržati!

Šešelj i Čanak su tokom komentarisanja predloga rekli da jedan sa drugim ne bi otišli na kafu, jer nemaju o čemu da pričaju.

– Videćeš ti. Da ti nije ovih telohranitelja, sad bi bio pretvoren u ćevap – poručio je Šešelj, našta mu je Čanak odgovorio „ajde, ajde“.

Na početku emisije gosti su se osvrnuli na sudar koji je izazvao lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović. Šešelj je rekao da političari za takve postupke treba da budu kažnjavani strožnije nego drugi.

– U civilizovanim zemljama je dovoljno da se samo jednom neko drogirao i on će biti eliminisan iz političkog života. On je bio pod uticajem droge kada je naleteo na autobus i to je utvrđeno na VMA – tvrdio je Šešelj, komentarišući saobraćajnu nezgodu u kojoj je učestvovao Sergej Trifunović.

Čanak je na pitanje da li političari brzo voze, reagovao burno i rekao da se on sa političarima ne druži.

– Ne družim se sa političarima. Motorne sanke sam vozio centrom Novog Sada i onda sam dobio kaznu za prekršaj. Nemam nikakve veze sa prebrzom vožnjom, hoćete da kažete da se ja drogiram, ako vozim brzo, ne razumem šta hoćete da kažete – rekao je Čanak.

„Demokratska stranka izgubila kompas“

Čanak je osudio reakcije dela opozicije na pojavljivanje poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić u parlamentu i istakao da su njeni predlozi na mestu.

„Demokratska stranka je izgubila kompas i ona je demokratska samo po nazivu“, ocenio je Čanak.

Upitan da prokomentariše navode da je Čomićeva „Vučićev čovek“, Čanak je rekao da „veću glupost nije čuo“.

„To je više nego neozbiljno, to je mučno“, rekao je predsednik LSV.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu