20.8 C
Belgrade
četvrtak, 11 avgusta, 2022

NA DANAŠNJI DAN UBIJEN: Kenedi govori o tajnom društvu koje vlada svetom (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Na današnji dan, pre 57 godina ubijen je američki predsednik Džon Kenedi čija smrt do danas nije razjašnjena. Dve godine pre atentata, 27. aprila 1967. godine, Kenedi je u njujorškom hotelu Astoria održao čuveni govor o tajnim društvima koja vladaju svetom ograničavajući ljudska prava i slobode.

„Sama reč ‘tajnost’ štrči u slobodnom i otvorenom društvu i mi kao pojedinci, po svojoj prirodi i istorijskom nasleđu, protivimo se tajnim društvima, tajnim zavetima i tajnim procedurama. Odavno smo odlučili da opasnost od prekomernog i neovlašćenog skrivanja specifičnih dokumenata daleko prevazilazi opasnost koja je u startu dovela do tih mera“, rekao je.

Kenedi je dodao da nikakav rat nije objavljen i da možda nikad neće ni biti objavljen u tradicionalnom smislu, ali je „naš način života napadnut“.

- Advertisement -

„Na globalnom planu smo suprotstavljeni monolitnoj i bezobzirnoj zaveri koja prevashodno počiva na prikrivenoj nameri da proširi svoju sferu uticaja; na infiltraciji umesto invazije, na subverziji umesto izbora, na zastrašivanju umesto slobode izbora, na gerili u noći, umesto vojske na svetlu dana“, rekao je Kenedi.

Reč je o sistemu koji vrbuje ogromne ljudske i materijalne resurse i stvara konstrukciju usko povezane, vrlo efikasne mašine koja objedinjuje vojne, diplomatske, kontraobaveštajne, ekonomske, naučne i političke operacije.

„Njihove pripreme su prikrivene a ne objavljene. Njihove greške su zakopane, a ne u naslovima. Oni koji se ne slažu sa njima su ućutkani a ne pohvaljeni. Nijedan trošak nije sporan, ne kruže nikakve glasine, nijedna tajna nije otkrivena. On ukratko diriguje hladnim ratom. Sa disciplinom koja je na snazi u ratu“, rekao je Kenedi koji je ubijen u atentatu u Dalasu na današnji dan pre 57 godina.

- Advertisement -

Zanimljivo, Kenedijev sinovac Robert Junior (sin Roberta Kenedija Seniora, ministra pravde kod brata Džona i njegovog najbližeg savetnika dok je bio predsednk SAD) je takođe pravnik i veliki borac protiv farmakomafije, prisilne vakcinacije, ukidanje sloboda i prava građanima, a od mladosti blizak prijatelj Donalda Trampa.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti