NA BOŽIĆ VELIČAO ORIĆEVE ZLOČINE: ko na Božić u Kravicu dođe, Naser Orić nije Karađođe

Obavezno pročitajte

Vojnik Oružanih snaga BiH Suljo Hanić ”zapalio” je društvene mreže nakon što je na Božić, 7. januara, na svom Fejsbuk nalogu objavio pesmu kojom se veličaju komandant takozvane Armije BiH Naser Orić i ubistva Srba u selu Kravice 1993. godine.

Hanić je na profilu podelio pesmu ”Ko na Božić u Kravicu dođe”. Uz to je napisao komentar u kome navodi da ”ne može bez toga, pa makar ga blokirali godinu dana”, jasno pokazujući nameru da vređa Srbe.

– Ej ko na Božić u Kravicu dođe, Naser Orić – nije Karađođe. A kad viđeše sa svih strana puca, stadoše im u grudima srca… Nema više gnijezda dušmanskoga, baš na Božić ogrijala Boga. Mjesto popa što sveti vodicu, došetao Naser u Kravicu – reči su pesme kojom je Hanić ”čestitao” Božić.

Muslimanske snage su na Božić 1993. godine pod komandom Orića upale u Kravicu i ubile 49 Srba, ranile 80 civila i vojnika, a sedam je nestalo, od čega pet još nije pronađeno. Opljačkano i zapaljeno 688 srpskih kuća na širem području Kravice i uništeno oko 2.000 pomoćnih i 27 društvenih objekata. Oko 1.000 stanovnika ostalo je bez domova i kroz smetove se probilo prema Drini, izbegavši smrt prelaskom u Srbiju. Međutim, taj zločin se nije našao u Orićevoj optužnici.

Agencija Srna piše da ovo nije prvi put da Hanić iznosi ili javno podržava takve statove na društvenim mrežama, te da je u više navrata objavljivao statuse u kojima se vređaju Srbi i poziva na ukidanje Republike Srpske.

Sourcenovosti

Ostavite komentar

Najnovije objave

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje zatvoreni

Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su zatvoreni iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u...

Još priča na sličnu temu