MUP upozorio organizatore protesta da ne blokiraju Gazelu

Obavezno pročitajte

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavestilo je organizatore protesta najavljenog za petak u 18 časova da blokada Gazele podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti, i da će shodno tome pripadnici policije preduzeti određene mere, objavio je portal Nova.rs.

MUP u svom obaveštenju organizatorima protesta poručuje da blokada auto-puta (međunarodni Koridor 10) i mosta Gazela predstavlja potencijalnu opasnost po zdravlje i život, ne samo učesnika u saobraćaju, već i učesnika okupljanja, a pored navedenog predstavlja i ograničenje prava građana koji ne učestvuju u okupljanju.

- Advertisement -

„Upozoravamo vas da blokadom saobraćaja na autoputu (međunarodni Koridor 10), organizator i učesnici okupljanja podležu kako prekršajnoj, tako i krivičnoj odgovornosti, a sve u skladu sa pozitivno pravnim propisima Republike Srbije. Napominjemo da će pripadnici MUP-a odlučno preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti na zaštiti lične i imovinske sigurnosti i drugih prava svih građana“, navodi se u obaveštenju policije koje prenosi Nova.rs.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je na konferenciji za medije, koju je opozicija održala ispred Vlade Srbije, da će most Gazela u petak biti blokiran na dva sata.

„Pozvali smo sve građane da dođu sutra u 18 sati ispred Skupštine. Nakon okupljanja ćemo se uputiti ka Gazeli. Plan je da na dva sata blokiramo Gazelu kao prvi znak upozorenja sve do ispunjenja ovih zahteva. Pozivamo sve građane da sutra izađu na ulice i trgove svojih gradova i da zaustave i blokiraju saobraćaj. Srbija mora da stane sve dok se ovi zahtevi, koje smo postavili, ne ispune“, rekao Jovanović, dodajući da je sutrašnji protest upozorenje i da će blokade, ukoliko se ne ispune zahtevi, biti vremenske duže.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

ZORAN MILANOVIĆ: Nema razlike između “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini”

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da između pokliča "Za dom spremni" i "Slava Ukrajini" nema razlike i da...

Još priča na sličnu temu