TEROR! ŠIPTARI MUČKI PRETUKLI MLADIĆA: Luka (19) šetao sa devojkom i sestrom – napali ga bez ikakvog razloga (FOTO)

Obavezno pročitajte

MOG SINA su napala trojica odraslih ljudi, na putu za kući. Osećam se poraženo, poniženo. Ne znam čime je moj devetnaestogodišnji sin zaslužio da bude meta tog zverskog napada i to na samo pedesetak metara od kuće. Ničim izazvane, te neke moram da kažem, zveri, napali su ga bez ikakvog povoda. Trojica odraslih ljudi tukla su i šutirala golobradog i golorukog mladića koji se šetao sa svojom sestrom i devojkom.

Ovim rečima Dejan D. iz Gračanice obratio se novinarima ispred policijske stanice u ovom mestu tvrdeći da je njegov devetnaestgodinji sin Luka D. pretučen u sredu uveče od strane Albanaca. Incident se po rečima mladićevog oca dogodio pokraj nekadašnjeg preduzeća “Voćar” sada fabrike za preradu pečuraka koja je u albanskom vlasništvu. Mladića koji je bio u društvu devojke i sestre napala su po rečima njegovog oca – tri Albanca koja su, kako je saznao, stigla autom iz Prištine.

Luka Dimitrijević, gračanica

luka, dimitrijević, gračanica

– Sve se dogodilo na pedesetak metara od kuće. Moj sin je sa devojkama na putu za kući seo na klupici pokraj staze koja vodi kroz selo, gde su popili piće a potom nastavili put kada su im Albanci preprečili put i Luku počeli da tuku i šutiraju. Kako su mi ispričali, mada su još uvek sve troje u šoku, napadači su imali i metalne šipke – rekao je Dejan, revoltiran odnosnom policije, koja je okaraktersala incident kao svađu i to zbog nesporazuma, odnosno “jezičke barijere”.

- Advertisement -

– I sve da je ta klupa u vlasništvu te fabrike, niko nema pravo da nekoga pretuče zato što je seo na nekom mestu dostupnom prolaznicima a pogotovu ne da ga udara metalnim predmetima i šutira. Apsolutno sam ponižen i poražen onim što se događa a pogotovu što se napadači stavljaju u ulogu žrtve jer ih je navadno moj sin znatno mlađi i goloruk napado. Tako su to predstavili u policiji gde su posle saslušanja nasilnike pustili a mene ubeđivali da ne dižem tenzije – istakao je Dejan juče svoj revolt zbog događaja u kojem je, kako ističe, njegov sin zadobio povrede ni kriv ni dužan. I dok mladić koji se nalazi u gračaničkom kliničko bolničkom centru nije u stanju zbog stresa da svedoči o događaju i i čije se zdravstveno stanje prati, u centru Gračanice danas je zbog ovog događaja održan protest njegovih rođaka i komšija.

– Danas su pretukli moje dete, sutra će nečije drugo a policiija nas umiruje. To je strašno i sramotno – ističu meštani ovog mesta na centralnom Kosmetu opominjući na učestalost napada na srpsku decu širom pokrajine. Ističući nezadovoljstvo zbog rada policije meštani i roditelji preučenog Luke D. uzdaju se u rad tužilaštva, ali i opominju da neće dozvoliti više da se njihova deca nađu na meti bezrazložnih napada.

POVREDE

I dok u kliničko bolničkom centru u Gračanici ističu da je mladić zadobio kontuziju grudnog koša, odnosno abdomena i da ima hematom u predelu levog oka, politički predstavnici Srba na KiM osudili su ovaj napad na srpskog mladića koji je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović okarakterisao etnički motivisanim.

– Neverovatna je ta hrabrost da neko dođe sa strane i jednostavno zaustavi našu decu i prebije ih na licu mesta. To je nešto što je nedopustivo i policija mora da spreči takve događaje-istakao je predsednik Popović.

DRUG GA BRANIO
Prema nezvaničnim saznanjima dok su trojica Albanaca tukla Luku, devojke u njegovom društvu su vrištale i dozivale pomoć. I sam mladić je pokušao da pozove oca, ali neuspešno, dok je jedna od devojaka uspela da pozove Lukinog druga, koji je odmah došao i pokušao da spreči batinanje druga, ali je i sam zadobio povredu ruke.

SourceNovosti

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu