1.1 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

MRŽNJA I BOLEST KULJAJU IZ NAPREDNE STRANKE: Vučić ucenjuje na hiljade nastavnika, zdrobiće ih!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srpska napredna stranka već 8 godina ne dozvoljava zapošljavanje nastavnika na neodređeno i trenutno gotovo četvrtina nastavnika u obrazovnom sistemu Republike Srbije dobija ugovore samo za tekuću školsku godinu. Ogroman broj nastavnika zato trpi ogromne pritiske ne samo da glasa za Aleksandra Vučića, nego da i aktivno učestvuje u kampanji Srpske napredne stranke.

Prosvetari izloženi ucenama SNSProsvetari izloženi ucenama SNS

Ako odbiju poslušnost, njima se ugovori ne obnovljaju naredne školske godine. Poslednji slučaj u kojem je petoro nastavnika dobilo otkaz u Čačku, jer su dali podršku kandidatu za direktora koji nije član SNS-a, nije usamljen slučaj.

- Advertisement -

Podsećamo javnost da i dve nastavnice iz Bele Crkve prošle godine nisu dobile produženje ugovora, jer su odbile da idu na mitinge i botuju za vladajuću stranku. Nažalost, ovo nisu jedini, a bojimo se ni poslednji slučajevi otpuštanja nepodobnih nastavnika.

– Preko 15.000 nastavnika u Srbiji danas radi na određeno i pred svaku školsku godinu su u strahu da li će ih direktor angažovati ponovo ili će na njihovo mesto primiti podobniju osobu. I to je tako već osam godina unazad. Zamislite mladu osobu koja treba da osnuje porodicu – nema posao za stalno, ne može da podigne kredit za stan i u konstantnom strahu je od gubitka posla.

Zaista onda nije ni čudno što sve više mladih napušta Srbiju. Ako se nastavi sa ovakvom praksom, u školama za nekoliko godina neće imati ko da predaje. Srpskoj naprednoj stranci to nije ni bitno. Njih samo interesuje da zadrže vlast, po svaku cenu – kaže Milan Jevtić.

- Advertisement -

– Srpska napredna stranka je usavršila koncept ucene sa ugovorima na određeno u čitavom javnom sektoru, pa i u obrazovanju. Ako se neko usudi da kaže bilo šta loše o vlasti, u opasnosti je da mu naredne godine ne bude produžen ugovor. Srpska napredna starnka se upravo na strahu, koji kreira na ovaj način, održava na vlasti. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti