MOSKVA: Zakonom o zlonamernim ruskim aktivnostima SAD žele da izoluju Rusiju

Obavezno pročitajte

VAŠINGTON – Američki zakon o suprotstavljanju „zlonamernim aktivnostima” Rusije otkriva opsesivnu želju Vašingtona da izoluje Rusiju, saopštila je danas ruska ambasada u Sjedinjenim Američkim Državama

„Ambasada je obratila pažnju na predlog zakona pod nazivom Zakon o suzbijanju zlonamernih ruskih aktivnosti na globalnom nivou koji je predsedavajući Komiteta za spoljne poslove podneo Predstavničkom domu SAD”, objavila je ruska ambasada na svom Telegram kanalu.

U saopštenju se konstatuje da ovaj antiruski potez nije u skladu sa međunarodnim pravom i predstavlja pokušaj da se američka volja nametne suverenim državama, prenosi TAS.

Ruska ambasada ocenjuje da je ovaj zakon smišljen da potkopa sposobnost zemalja Afrike, Latinske Amerike, Bliskog istoka i drugih regiona da slobodno biraju partnere s kojima će sarađivati.

„Ovaj zakon je razrađen na temelju kontroverznog Zakona o suzbijanju zloćudnih ruskih aktivnosti u Africi koji je ranije izazvao negativnu reakciju u zemljama afričkog kontinenta. Uvođenje takvog zakona uoči samita američko-afričkih lidera otkriva stvarne namere Vašingtona prema globalnom razvoju”, upozorava ambasada Ruske Federacije u SAD.

U saopštenju ruske ambasade se ocenjuje da ovaj predlog zakona razotkriva „grozničave tendencije u političkim krugovima SAD da izoluju Rusiju i njihovo uporno odbijanje da priznaju očiglednu činjenicu: svet se ne okreće oko SAD”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

GORAN VESIĆ: Deo pruga u veoma lošem stanju zbog toga što se decenijama nije ulagalo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je, povodom pet iskliznuća iz šina vagona s opasnim materijama od početka...

Još priča na sličnu temu