MOSKVA PORUČUJE EU: Nikakve pretnje neće izmeniti rešenost Rusije da ostvari svoje ciljeve

0
59

Nikakve pretnje Evropske unije ili drugih zapadnih zemalja neće izmeniti rešenost Rusije da realizuje sve ciljeve i zadatke specijalne vojne operacije i da obezbedi zaštitu ruskog stanovništva, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Kako je precizirano, referendumi u DNR i LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti u potpunosti su u skladu sa međunarodnim pravom i njima se ostvaruju legitimna prava stanovnika tih teritorija na samoopredeljenje i organizovanje života u skladu sa sopstvenim civilizacijskim, kulturnim i verskim tradicijama.

Ruska strana takođe navodi da u EU, umesto da doprinesu okončanju sukoba, ne skrivaju svoju težnju da što više produže borbena dejstva i da uprkos žrtvama i razaranjima osiguraju „pobedu na bojnom polju“, te da pomoću nelegitimnih jednostranih ograničenja oslabe Rusiju.

Ističe se da je stav EU posebno ciničan, pošto se preko te, ranije mirne integracione organizacije, kijevski režim pumpa smrtonosnim oružjem, kršeći ne samo međunarodna, nego i sopstvena pravila kontrole izvoza vojnih tehnologija i opreme.

U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, danas počinju referendumi o ujedinjenju s Rusijom.

Ostavite komentar