MOSKVA PORUČILA: Evropa će od ove godine živeti bez ruske nafte

Obavezno pročitajte

Evropa će od ove godine živeti bez ruske nafte, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov. „Moskva je već saopštila da neće isporučivati naftu zemljama koje podržavaju antitržišna ograničenja cena“, napisao je on na Tviteru.

Po tom pitanju oglasio se i zamenik Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev koji je ironično prokomentarisao odluku zapadnih zemalja da uvedu gornju granicu na cenu ruske nafte u iznosu od 60 dolara za barel objavivši sliku Džeka Niklsona iz čuvenog filma Stenlija Kjubrika „Isijavanje“.

Naime, Medvedev je na slici napisao: „Konačno smo doneli odluku o gornjoj granici cene ruske nafte…“.

Podsetimo, zemlje G7 i Australija postigle su konsenzus o uvođenju granične cene ruske nafte od 60 dolara po barelu, a ograničenje će stupiti na snagu 5. decembra ili „ubrzo nakon toga“.

Istovremeno je potvrđeno da će granična cena za ruske naftne derivate biti naknadno objavljena, te da će pomenuto ograničenje stupiti na snagu 5. februara 2023. godine.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu