Moskva: pokušaji Amerike da potkopa ustavni poredak u Rusiji – osuđeni su na propast

Obavezno pročitajte

Pokušaji Sjedinjenih Država da podriju ustavni poredak, kao i međuetnički i međuverski sklad u Rusiji, osuđeni su na propast, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov, komentarišući reakciju američke administracije na događaje u Dagestanu.

„Žučnu reakciju administracije i lokalnih medija na događaje u Mahačkali smatramo pokušajem podrivanja etnokonfesionalnog jedinstva Ruske Federacije. Ovde su, očigledno, razočarani što je ruska policija uspela da neutrališe rizike destabilizacije situacije inspirisane spolja“, rekao je on, prenosi pres služba predstavništva.

- Advertisement -

Ruski staroverac: Papa Franja deli mišljenje Putina o Gazi

„Vreme je da Vašington shvati: svaki pokušaj koji ima za cilj podrivanje ustavnog poretka u našoj zemlji, kao i međunacionalnog i međuverskog sklada kojim se Rusija odlikuje od pamtiveka, osuđeni su na propast“, rekao je Antonov.

Prema njegovim rečima, „umesto raspirivanja sukobe širom sveta, lokalnim pseudostratezima bi bilo bolje da se brinu o bezbednosti sopstvenih građana, koji, između ostalog, pate od epidemije oružanog nasilja u Sjedinjenim Državama, uključujući i one motivisane rasnom mržnjom“.

U nedelju su se stanovnici Mahačkala u Dagestanu probili na pistu aerodroma nakon sletanja aviona iz Tel Aviva. Pretpostavlja se da su tražili pristigle državljane Izraela. Nakon toga su počeli nemiri, prenosi Sputnjik.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zelenski: Potrebne su nam „samo“ tri pobede

Ukrajina mora da izvojuje „pobede“ kako bi ubedila skeptike u Kongresu SAD i EU da joj pruže pomoć, kao...

Još priča na sličnu temu