Moskva obećala Vagneru oružje za nastavak akcija u Bahmutu

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Osnivač ruskih paravojnih snaga Vagner Jevgenij Prigožin saopštio je da je njegovim borcima obećano da će dobiti municiju i oružje za nastavak daljih akcija u Ukrajini, ne precizirajući da li to znači da odustaje od najavljenog povlačenja iz Bahmuta 10. maja.

Prigožin je saopštio da je dobio naređenje u kojem je borcima Vagnera obećano da će dobiti municiju i oružje za nastavak daljih akcija, a Sergej Surovikin, zamenik komandanta ruskih snaga u okviru specijalne operacije, donosiće sve odluke o borbenim dejstvima, saradnji sa Ministarstvom odbrane Ruske Federacije, objavljeno je na Telegram kanalu Prigožinove pres službe.

- Advertisement -

„Večeras smo dobili borbeno naređenje… Obećavaju da će nam dati onoliko municije i oružja koliko nam je potrebno da nastavimo dalje akcije… Surovikin je određen za onog koji će donositi sve odluke koje se tiču borbenih dejstava Vagnera, u saradnji sa Ministarstvom odbrane”, navodi se u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

Prema rečima Prigožina, u naredbi se navodi da Vagner može da deluje u Bahmutu onako kako smatra za potrebno, prenose Izvestija.

Prigožin je ranije rekao da će 10. maja povući Vagnerove snage iz Bahmuta zbog nedostatka municije, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu