MOSKVA O NEIZDAVANJU VIZA RUSKIM NOVINARIMA: Zapamtiće nas

Obavezno pročitajte

Skandalozna je odluka da se ruskim novinarima ne izdaju američke vize kako bi izveštavali sa sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će govoriti ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, rekao je zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov.

„Podvlačim, pronaći ćemo formu kako da odgovorimo, kako bi Amerikanci zauvek zapamtili da se tako ne radi. I oni će to zapamtiti“, rekao je zamenik ruskog ministra novinarima pred put u Njujork.

- Advertisement -

Rjabkov je naveo da to što vize nisu izdate do poslednjeg trenutka, predstavlja skandaloznu i neprihvatljivu odluku.

„Amerikanci su se pretvarali da rade i da će pronaći rešenje. To je igra nerava, to je maltretiranje, to je još jedan pokazatelj da se ne može verovati kolegama u Vašingtonu, ne vredi ih slušati“, istakao je on.

Podsetio je da se Ministarstvo inostranih poslova Rusije tokom poslednjih dana nekoliko dana obraćalo ambasadi po tom pitanju.

„Međutim, kao što vidite, rezultat je žalostan i u suprotnosti sa onim u šta su nas uveravali, da će vize uskoro biti izdate. Sve je to laž. To je otvorena laž i ona nije lepa slika zemlje u kojoj se nalazi sedište UN“, tvrdi ruski diplomata.

Prema njegovim rečima, svi događaji koji su planirani za Sergeja Lavrova u Njujorku imaju velike informativne povode.

„I naši novinari su morali da budu sa nama, a to se neće dogoditi. Američka strana je u potpunosti odgovorna za to“, dodao je Rjabkov.

Ranije je Lavrov rekao da su SAD zloupotrebile položaj zemlje domaćina sedišta UN prilikom izdavanja viza ruskoj delegaciji u Savetu bezbednosti, jer vize nisu izdate nekim članovima delegacije, kao ni svim novinarima. Američka strana nije ni na koji način objasnila neizdavanje viza predstavnicima ruskih medija.

Rusija predsedava Savetom bezbednosti UN u aprilu. Šef ruskog diplomatskog resora, u okviru predsedavanja, učestvovaće na sastancima Saveta bezbednosti 24. i 25. aprila.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu