17.6 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

MOSKOVSKA PATRIJARŠIJA: Promeniti i zakon o slobodi veroispovesti

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Moskva šalje jaku poruku

Moskovska patrijaršija se nada da će, nakon promene vlasti u Crnoj Gori, biti revidiran zakon o oduzimanju hramova i svetinja Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

„Prerano je davati određene izjave: treba sačekati formiranje parlamentarne koalicije. Ipak, očigledno je da je Demokratska partija socijalista izgubila većinu. Neočekivano velika aktivnost crnogorskih birača pokazala je da su osećanja vernika snažno pogođena anticrkvenom delatnošću prethodnog režima“, rekao je Sputnjiku zamenik šefa odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije protojerej Nikolaj Balašov, komentarišući izbore u Crnoj Gori.

moskv,
- Advertisement -

Predstavnik Ruske crkve je izrazio nadu da će „parlament revidirati zakon koji je usvojen na zahtev odlazeće vlasti, kojim se predviđa mogućnost oduzimanja hramova i drugih svetinja u korist države“.

Ruska pravoslavna crkva, kroz izjave patrijarha, Svetog sinoda, istaknutih arhijereja, više puta je izražavala podršku kanonskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, kritikujući sadržaj zakona „O slobodi veroispovesti koji zadire u njena prava“, podsetio je Balašov.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti