28.4 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022

MONSTUROZNO: Policija dobila naređenje da zarazi Amfilohija? (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Poslanica demokrata Valentina Minić kazala je da je prilikom današnjeg hapšenja Amfilohija došlo do kršenja propisa i usvojenih mera preventivne zaštite od virusa korona.

– Sudeći po fotografijama i video zapisima, koje javnosti stavljamo na uvid, prilikom nezakonitog hapšenja mitropolita crnogorsko-primorskog sa sveštenstvom, došlo je do grubog i veoma opasnog kršenja propisa i usvojenih mera preventivne zaštite od virusa korona. Naime, iz video materijala sa lica mesta jasno se vidi kako službenik Uprave policije bez zaštitnih rukavica sačinjava zapisnik, a zatim istu olovku i hartiju daje mitroplolitu crnogorsko-primorskom, kršeći i socijalnu distancu. Zatim iz fotografije koja je napravljena nedugo zatim u prostorijama Uprave policije, jasno se vidi službenik kako na nepropisnoj udaljenosti, bez ikakave zaštitne opreme prolazi neposredno pored Mitroplota crnogorsko-primorskog – kazala je Minić.

- Advertisement -

Ona naglašava da “mitropolit po godinama starosti spada u rizičnu grupu posmatrano iz ugla opasnosti od zaraze koronavirusom i da se prema toj grupi mora postupati sa posebnom pažnjom i većim oprezom“.

– Iz ovakvog neprofesionalnog i krajnje rizičnog po zdravlje ponašanja službenika Uprave policije, može se zaključiti da je u pitanju krajnji nemar ili namera. Ukoliko bi neko želeo da namerno prenese i proširi zarazu, upravo bi se ovako ponašao. Zato pozivamo Savet za građansku kontrolu policije, da odmah bez odlaganja ispita sve okolnosti slučaja, naročito komandni lanac u ovom slučaju, kao i nepropisno ponašanje službenika Uprave policije i da zatraži sankcionisanje ovakvog ponašanja, jer je potpuno jasno da su ovakvo postupanje policije naredili Duško Marković i Milo Đukanović lično – zaključila je Minić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti