22 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

MONSTRUMI: Evo šta su uradili Stefanović i Hrkalovićka, MEDIJI PROBALI DA ZATAŠKAJU!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sukob u Advokatskoj komori Beograda koji je buktao 2017. godine ugašen je tajnim sastankom u kabinetu tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića kom su prisustvovali Jugoslav Tintor, Vladimir Tintor, Dijana Hrkalović i Stefanovićev privatni advokat. Na sastanku se uspostavlja dogovor da država sve resurse komore stavi na raspolaganje Jugoslavu Tintoru – od poziva koje Telekom preusmerava na Tintorove linije, preko pošte koja stiže u Tintorove kancelarije, internet domena komore, pa sve do računa u Poštanskoj štedionici.

Ovo je za Nova.rs otkrio advokat Čeda Kokanović koji je ispričao pojedine do sada nepoznate činjenice, a u susret novom izboru za predstavnika u skupštini Advokatske komore Srbije iz Advokatske komore Beograda, imajući u vidu da su prethodni izbori protekli turbulentno.

Pređašnji sukob koji u AKB bukti godinama svoje usijanje je doživeo 2016. kada je Upravni odbor komore zakazao izbore. Skupština komore u tom trenutku odlučuje da paralelno sa tim raspiše svoje izbore, tvrdeći da je sud poništio mandate pojedinih članova UO, čime čine njihove odluke ništavnim.

- Advertisement -

Najpre je na izborima skupštine pobedio Jugoslav Tintor, a par nedelja kasnije na izborima UO pobedio je Vladimir Gajić. Sukob je eskalirao do tih granica da su u jednom trenutku dve struje imale zasebne kancelarije u zgradi komore, a ispred njih i obezbeđenje.

„Juna 2017. godine dolazi do sastanka u kabinetu ministra Nebojše Stefanovića na koji dolaze izvesni Vladimir Tintor, službenik MUP i nekadašnji fitnes trener ministra Stefanovića, Jugoslav Tintor, Stefanovićev privatni advokat i Dijana Hrkalović. Postiže se dogovor da država stavi resurse u funkciju toga da Tintor preuzme komoru od Gajića. Operativno sprovođenje svih dogovora preuzima Dijana Hrkalović.“, objašnjava za Nova.rs advokat Čeda Kokanović, pojašnjavajući da dvojica Tintora nemaju veze jedan sa drugim u smislu srodstva.

Stavljanje resursa podrazumevalo je, kako Kokanović kaže, da Telekom Srbije preusmeri sve pozive iz Gajićevih kancelarija u Tintorove, da Pošta Srbije pošiljke isporučuje u Tintorove kancelarije, prenos kontrole nad internet domenom komore, a došlo se i do dogovora oko računa u Poštanskoj štedionici.

- Advertisement -

„Preko Jorgovanke Tabaković nalaže se Pošanskoj štedionici da Jugoslavu Tintoru omogući pristup računima Komore. Postojao je još jedan račun u Erste banci sa kojim je pokušano isto, međutim pošto je reč o privatnoj banci, oni su zahtevali da sve ide zvaničnim putem“, objašnjava Kokanović.

Do septembra 2017. godine se, objašnjava advokat, nakupilo dugovanje prema obezbeđenju koje je angažovala Gajićeva struja, koji Tintor otplaćuje i na taj način otklanja i poslednju prepreku da u potpunosti stane na čelo Komore.

Pored toga, Kokanović kaže da ima saznanja da je operativni deo posla u sprovođenju dogovora sa sastanka iz kabineta odrađivala Dijana Hrkalović, a da ja pored toga, policija dobila nalog da privodi Gajićevo obezbeđenje ukoliko ih zatekne u zgradi komore, a ne reaguje na prisustvo Tintorovog obezbeđenja. Sa više strana Kokanović je čuo govorkanja da je za poslove obezbeđenja angažovana upravo grupa nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.

Redakcija Nova.rs pokušala je da stupi u kontakt sa advokatom Jugoslavom Tintorom, ali on do zaključenja ovog teksta nije odgovarao na naše pozive.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

2 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti