Mojsilović u Pentagonu sa načelnikom Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD

Obavezno pročitajte

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović je imao više bilateralnih susreta sa visokim zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD u Vašingtonu u okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama, a teme razgovora bile su aktuelna bezbednosna situacija u svetu i izazovi u regionu, kao i bilateralna vojna saradnja Srbije i SAD.

Mojsilović je u Pentagonu imao odvojene sastanke sa načelnikom Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD generalom Markom Milijem i drugim zvaničnicima Ministarstva odbrane SAD, a razgovori su bili „otvoreni, sadržajni, profesionalni i usmereni ka budućnosti“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Advertisement -

Sastancima je prisustvovao i ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.

U nastavku posete Vašingtonu, načelnik Generalštaba VS sastaće sa šefom Biroa Nacionalne Garde SAD generalom Danijelom Hokansonom, sa kojim će razgovarati o bilateralnoj vojnoj saradnji u oblastima od obostranog interesa, sa težištem na saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, navedeno je u saopštenju.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu