0.1 C
Belgrade
utorak, 18 januara, 2022

MLADIĆ DOBIO BATINA NA DEMONSTRACIJAMA, MISLILI DA JE NAPREDNJAK: Ne ljutim se, vidimo se u subotu na novim blokadama!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ivan Juralić, mladić iz Temerina koji je učestvovao na jučerašnjim protestima, a kog su slučajno pretukli demonstranti misleći da je reč o provokatoru za 021.rs kaže da nikom ne zamera. Mladić kog su slučajno pretukli demonstranti za 021: Ne zameram nikom, vidimo se u subotu. Juralić navodi da nije teže povređen, odnosno da je reč o površinskim povredama, i da ga „boli oko bubrega“.

Kako kaže za 021.rs, nakon incidenta bio je u Urgentnom centru, a potom u policiji.


„Pitali su me da li želim nekog da teretim, krivčno ili prekršajno. Pokazali su mi snimak i pitali da li prepoznajem nekog. Rekao sam im da ne prepoznajem, a i da ih poznajem, svakako im ne bi zamerio. Desilo se slučajno, nikome ne zameram“, kaže Juralić.

- Advertisement -

On dodaje da će biti i na sledećem protestu.

„Vidimo se sledeće subote“, poručuje Juralić.

Navodi da ga je najviše zabolelo kada je video komentare na Fejsbuk objavama, koji su u pogrdnom smislu govorili o njemu.

- Advertisement -

„Ali bar 100 ljudi me je juče zvalo da mi pruži podršku i da mi se izvini“, priča naš sagovornik.

Sve se, kaže, desilo u sekundi.

„Stajali smo na centru raskrsnice sa transparentom. Došao je neki momak i rekao da su napali starije ljude. Zaleteo sam se ka mostu i video da su bacali flaše i kamenice. Potrčao sam za njima, ali kako sam se okrenuo, video sam da je neki momak pokazao na dečka do mene i rekao ‘on je’. U sledećem momentu me napadaju. Mislio sam da su SNS batinaši. Neki momak je legao preko mene da me zaštiti i tek kasnije sam shvatio da su to moji ljudi“, objašnjava Juralić za 021.rs.

Ivan Juralić je ekološki aktivista iz Temerina koji se već duže vreme bori protiv zagađenja u ovom mestu.

Podsetimo, na jučerašnjem protestu došlo je do incidenta, kada je nekoliko mladića bacilo kamenice i druge predmete na most. Zatim su demonstranti potrčali za njima u pasaž, a ispred pasaža su napali Juralića, misleći da je jedan od onih koji su gađali građane.

Pre toga je došlo do još jednog sukoba, kada se vlasnik kompanije Montop HRS Marko Bosanac Boske zajedno sa još nekoliko momaka sukobio sa grupom građana koji su protestovali. On je u jednom momentu prošao pored kola, prišao jednom od demonstranata i udario ga u glavu.

Takođe, kasnije, prilikom protestne šetnje, razbijeni su prozori na prostorijama Pokreta socijalista.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti