MITROPOLIT JOANIKIJE: Nisam se sreo sa Milom, vreme je da on ode

Obavezno pročitajte

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikije izjavio je da nije imao susrete sa predsednikom države Milom Đukanovićem.

– Nisam imao susret sa Milom Đukanovićem, niti je on bio zainteresovan, a ni ja. Ne želim nikom nikakvo zlo. Čovek je predsednik države i jedne jake partije, to moramo uvažiti. Ipak, mislim da je vreme da ode sa te funkcije – rekao je on za Adria Tv.

Milo Đukanović FOTO: PrintscreenMilo Đukanović FOTO: Printscreen

Đukanović je, kako je istakao, „stupio u kontakt sa njim“ kada je podržao građane koji su protestovali protiv njegovog ustoličenja na Cetinju.

– Tu se pojavio kao vođa pokreta koji je trebalo da sruši Mitropoliju – istakao je Joanikije.

Prema njegovim rečima, iznenadili su ga i povredili potezi bivšeg predsednika države Filipa Vujanovića.

Mitropolit Joanikije FOTO Printscreen/RTSMitropolit Joanikije FOTO Printscreen/RTS

– Filip Vujanović je obrazovan pravnik, intelektualac i dobar čovek. Zato me iznenadilo, negde povredilo, to što je dao podršku onom nakaradnom Zakonu o slobodi veroispovesti. On je kao čovek vlasti i poslušnik Đukanovića dao političku izjavu, koja je imala težinu, budući da je poznat kao dobar pravnik. Iznenadio me je kada je toliko podrivao priču o Temeljnom ugovoru, da je to bilo nepristojno – poručio je Joanikije.

On smatra da je govor mržnje kada pojedini mediji i deo javnosti naziva SPC crkvom Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

RADI JAVNO DA NE IZGLEDA TAJNO

Valjevski nevladin aktivista Čedomir Stojković tzv. Čeda podmornica, manijakalno poziva svaki dan centralu BIA i traži prijem. Posle više...

Još priča na sličnu temu