MITROPOLIT HRIZOSTOM: Nadamo se vakcini za koronu, da se vakcinišemo!

Obavezno pročitajte

Poručio je svim vernicima da pridržavanjem mera koje je propisala struka u zaštiti od kovida i da tako zaštite ne samo sebe, već i druge. Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji trenutno predsedava Sinodom Srpske pravoslavne crkve (SPC), izrazio je nadu da će u Srbiju uskoro stići vakcina protiv kovida 19, i da ćemo se, kako kaže, vakcinisanjem zaštititi, i na kraju pobediti ovu opaku bolest.


Mitropolit Hrizostom je poručio svim vernicima da pridržavanjem mera koje je propisala struka u zaštiti od kovida i da tako zaštite ne samo sebe, već pre svega druge.

– Moj savet i molba je da se čuvamo i da čuvamo druge, da se sačuvamo zajedno. Pridržavajte se propisa za ovakve prilike i okolnosti, jer nismo imali u istoriji ovakvu epidemiju kao što je sada imamo – rekao je mitropolit Hrizostom za TV Hram.

- Advertisement -

Kako je poručio reč je o podmukoj, opasnoj i neočekivanoj bolesti, „ubici iz zasede“, za koju čarobnog rešenja nema, „osim da se pazimo“.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu