22.6 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

MITROPOLIJA: Bez polaganja badnjaka, na Božić po nekoliko liturgija!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC) pozvala je sve pravoslavne vernike i sve ostale građane na poštovanje zdravstvenih mera i lekarskih uputstava radi stavljanja pod kontrolu bolesti Kovid-19, izazvane pomenutim virusom u toku Božića.

Kako se navodi, u skladu sa propisanim merama, neće organizovati uobičajen program i okupljanja za Badnji dan ni u jednom gradu u Crnoj Gori, uključujući i centralno loženje badnjaka ispred Cetinjskog manastira.

božić,


„Posle jutarnjeg bogosluženja, u toku celog dana vernici će moći da dođu do hrama, prilože badnjak na ognjište na kome će već biti osveštani badnjaci, zapale sveću i pomole se bogomladencu Hristu. Molimo i apelujemo da sve te sveštene radnje obavljaju uz poštovanje epidemioloških mera uz minimalno zadržavanje u portama hramova i manastira uz molbu da Badnje veče dočekamo svi u svojim domovima“, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Na Božić će, kako se dodaje, biti služeno i po nekoliko liturgija u većim hramovima i manastirima, gde to dozvoljavaju crkvena pravila, kako bi se izbegle uobičajeno velike gužve na božićnim liturgijama.

- Advertisement -
Sourcebeta.rs
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti