MITROPOLIJA: Bez polaganja badnjaka, na Božić po nekoliko liturgija!

Obavezno pročitajte

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC) pozvala je sve pravoslavne vernike i sve ostale građane na poštovanje zdravstvenih mera i lekarskih uputstava radi stavljanja pod kontrolu bolesti Kovid-19, izazvane pomenutim virusom u toku Božića.

Kako se navodi, u skladu sa propisanim merama, neće organizovati uobičajen program i okupljanja za Badnji dan ni u jednom gradu u Crnoj Gori, uključujući i centralno loženje badnjaka ispred Cetinjskog manastira.

božić,


„Posle jutarnjeg bogosluženja, u toku celog dana vernici će moći da dođu do hrama, prilože badnjak na ognjište na kome će već biti osveštani badnjaci, zapale sveću i pomole se bogomladencu Hristu. Molimo i apelujemo da sve te sveštene radnje obavljaju uz poštovanje epidemioloških mera uz minimalno zadržavanje u portama hramova i manastira uz molbu da Badnje veče dočekamo svi u svojim domovima“, navodi se u saopštenju.

Na Božić će, kako se dodaje, biti služeno i po nekoliko liturgija u većim hramovima i manastirima, gde to dozvoljavaju crkvena pravila, kako bi se izbegle uobičajeno velike gužve na božićnim liturgijama.

Sourcebeta.rs

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu