MIŠA VACIĆ: Obavezni vojni rok da se plaća i računa u staž!

Obavezno pročitajte

Lider Srpske Desnice Miša Vacić zalaže se za uvođenje obaveznog vojnog roka u Srbiji. To u razgovoru za Srpski telegraf objašnjava time što se, kako kaže, svaki muškarac disciplini i redu najbolje nauči kroz vojni dril.

– Stalno se govori da u zemlji nema reda, a svako se redu najpre nauči u vojsci, gde stvara radne navike. Predlog je da obuka ne traje dugo, samo tri meseca, ali da bude uračunata kao plaćeni radni staž. Bila bi to prava pešadijska obuka u kasarnama – kaže Vacić.

Neki prigovaraju da bi to bila militarizacija Srbije?

– Nikako, iako smo u okruženju koje sve češće zvecka oružjem. To nije nikakav uvod u rat, kao što neki žele da predstave, nego odlika zemalja koje žele da budu ozbiljne.

Opozicija ste vlasti, ali ne razmišljate o pristupanju Savezu za Srbiju.
– Taman posla. Tadić, Šutanovac, Đilas… Sve su to ljudi koji su hapsili omladinu na ulicama zbog protesta povodom Kosova, navijačkih pesama ili gej-parade. Boško Obradović je razočarao svoje najbliže saborce, pa su mu svi okrenuli leđa i to dovoljno govori o njemu. Mi smo konstruktivna opozicija, nismo mrzitelji koji bez ikakvih osnova napadaju sve što dolazi iz vrha države. Naprotiv, imamo smelost da pohvalimo sve dobre stvari koje radi predsednik Vučić. U stvarima sa kojima se ne slažemo nudimo rešenja, a ne mržnju.

Koliko vam ide naruku to što je desnica sve jača u Evropi?

– Odgovaraju nam odnosi saradnje sa nacionalnim evropskim partijama, pa tako održavamo kontakte sa mnogim nacionalistima, jer sa svima njima treba graditi mostove koji će u perspektivi mnogo značiti Srbiji. Verujem da će u mnogim evropskim državama uskoro doći do apsolutne dominacije nacionalnih ideja.

Kako iz vaše perspektive izgleda saradnja Srbije sa NATO, EU i Rusijom?
– Nivo odnosa koji sada Srbija ima sa NATO je maksimum koji nam je potreban. Treba sačekati izbore na proleće za Evropski parlament, pa se čvršće povezati sa čelnicima država EU koji su desničari, a naši su tradicionalni prijatelji. Što se tiče odnosa sa Rusijom, Srpska Desnica se zalaže za ulazak u ODKB i pristupanje Evroazijskom ekonomskom savezu.

Kako objašnjavate to što ste često na udaru pojedinih medija?
– Odlično je što me napadaju, samo je bitno da narod razume da ti isti mediji napadaju jednog Arnoa Gujona, dok im je Boško Obradović drag gost.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu