32.4 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

MIŠA VACIĆ O BLOKADI LETA LAVROVA: „Iza svega ovoga stoji NATO! Srbi su danas jedini prijatelji Rusa!“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nije mogao da poseti Srbiju 7. juna. Već nekoliko dana ceo svet potresa vest da su Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska zatvorile vazdušni prostor za avion ruskog političara. O uzrocima i posledicama incidenta govore srpski političari i javne ličnosti, stručnjaci sajta „O Srbiji na ruskom“.

Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice:

- Advertisement -

Prvo, razumemo ko stoji iza ove podle akcije. Ovo je NATO. Drugo, vidimo alarmantne trendove u degradaciji visokih političara koristeći ovu situaciju kao primer. Ovi ljudi kontrolišu sudbinu čitavih naroda u svojim državama, i dozvoljavaju sebi tako niske ludorije, kao da su tinejdžeri. Vlade Crne Gore, Severne Makedonije i Bugarske pokazale su potpunu zavisnost od NATO pakta. Isto se ne može reći za Srbiju, koja nastavlja da trpi udarce i zadržava svoju nezavisnost.

Moramo odati priznanje hrabrosti celokupnom srpskom narodu i srpskoj državi, koji se, uprkos ogromnim pritiscima, ne plaši političkih izjava u znak podrške Rusiji. Srbi su danas jedini otvoreni i iskreni prijatelji Rusa. Verujem da je ova neravnoteža snaga na Balkanu privremena. Doći će vreme, i zajedno sa Rusijom ćemo ovde zavesti red. Izgubili smo jednu malu bitku, ali nismo izgubili veliki rat. Pobeda uvek ide onima koji su na strani istine. Po svaku cenu ne smemo se povući pred silom i nepravdom.

S druge strane primer blokade vazdušnog prostora, govori koliko je neophodan izlazak Srbije na more (međunarodne vode) da bismo mogli da se branimo i opstanemo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti