MIŠA VACIĆ: Autonomna pokrajina Vojvodine je greška antisrpske ideologije jugoslovenstva i treba da se ukine!

Obavezno pročitajte

Lider Srpske Desnice, Miša Vacić gostovao je u emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ na kanalu televizije Hepi na temu proslave praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kao i na temu Vojvodine i Kosova i Metohije.

vacic,

Miša Vacić. (Foto: Jutjub)

O nedavnoj proslavi praznika Dana srpskog jedinstva, Vacić je rekao:

- Advertisement -

“Srpstvo je vaskrslo, konačno, u srpskoj prestonici na jedan takav način. Prenos ovog praznika sabotirao je RTS koji nije prikazao sve što je snimljeno, u režiji Dragoslava Bokana, pre svega devojke u narodnim nošnjama iz svih srpskih zemalja; Slavonije, Dalmacije, Hercegovine, Crne Gore, Vardarske južne Srbije, Banata.

Tim srpskim devojkama par je srpski gardista, oni idu u viteškim uniforma, uniformama srpske vojske. Ponosan sam što se obeležava takav jedan dogđaj i postao praznik. Nadam se da će se pored Srbije i Republike srpske on slaviti i u Crnoj Gori. Svako treba da se oseća ponosnim što živimo u vreme vaskrslog srpstva kada može na nacionalnoj televiziji da se slobodno govori srpska reč.”

O nedavnim šokanznim izjavama Nenada Čanka o pomenutom prazniku Vacić je rekao da je Čanak uvredio ceo srpski narod, i ne samo on, već i mnogi separatisti u njegovim redovima.

“U Novom sadu je pre neki dan bio incident kada je potpredsednik SSP-a Brajan Brković išarao srpsku trobojku crnom bojom. Ne znam kako to drugačije da nazovem nego idiotizam, čovek je autošovinista. Ne želim da se vraćam na Nenada Čanka već da podsetim ljude oko prostora za koji on predstavlja da je borac, autonomna pokrajina je velika greška anitsrpske ideologije jugoslovenstva i u budućnosti treba dase ukine.”

Za kraj Vacić je apelovao javnost i vlast da se konačno podigne najveći jarbol sa srpskom zastavom, u inat svim srbomrscima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu