RAT U SNS BUKTI: Mirović prozvao Stefanovića, on je odgovoran za Belivuka!

Obavezno pročitajte

Predsednik pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je da je „veoma jasno“ da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) napravilo propuste u slučaju sa klanom Veljka Belivuka i da, kao tadašnji ministar, Nebojša Stefanović „snosi odgovornost za postupanje svojih saradnika“.Nebojša StefanovićNebojša Stefanović

– Veoma je jasno da je MUP u proteklom periodu načinio brojne propuste. Sasvim sigurno da Nebojša Stefanović kao ministar unutrašnjih poslova snosi odgovornost za postupanje svojih saradnika – rekao je Mirović za Večernje novosti.

Mirović je istakao da se radi o pojedincima iz MUP-a, a podelio ih je u tri gurpe – one koji su bili u direktnom kontaktu sa klanom, one koji su ćutali i one koji su, prema njegovim rečima, „nesposobni“.

- Advertisement -

– Za mene je glavno pitanje da li smo kao država sposobni da prvu grupu procesuiramo. Potom, da drugu grupu, u skladu sa zakonom, udaljimo iz MUP, a da treća grupa snosi sankcije, u smislu da se jasno kaže da su nešto morali preduzimati, a da to nisu preduzimali iz neznanja, nesposobnosti, ili elementarne neodgovornosti – istakao je Mirović.

SourceMediji

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Srbija je jedna od retkih koja sme da kaže istinu, male zemlje srećne što je neko smeo da to da izgovori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon govora pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, da je Srbija jedna od...

Još priča na sličnu temu