MIROSLAV LAJČAK: Barikade ukloniti dogovorom, a ne buldožerima

Obavezno pročitajte

PRIŠTINA – Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas nakon sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da je najbolje da se barikade na severu KiM uklone političkim dogovorima, a ne buldožerima.

„Ja sam diplomata, za mene su politički dogovori najbolji način za uklanjanje barikada, a ne buldožerima”, izjavio je Lajčak na konferenciji za novinare nakon sastanka na kome je pored njega i Kurtija učestvovao i specijalni izaslanik predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, prenosi Reporteri.

Lajčak je rekao da će se nakon ovog sastanka sastati i sa predstavnicima Kfora i Euleksa.

„Imao sam dugu diskusiju sa Kurtijem. Detalje neću iznositi u javnost, jer sam usred misije i posetu regionu nastavljam sutra u Beogradu. Sastaću se večeras sa komandantima Kfora i Euleksa, da vidim njihovu procenu situacije na terenu, a onda ćemo pokušati da pronađemo moguća rešenja za situaciju na severu”, kazao je Lajčak, prenosi Tanjug.

Ističe da tenzije na KiM nikome ne pomažu.

„Mislim da niko normalan nije zadovoljan ovakvom situacijom na severu”, zaključio je Lajčak.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu