MIRIJEVOM TEČE POTOK FEKALIJA: Ne možeš da izađeš, a da te automobil ne poprska

Obavezno pročitajte

Nakon višemesečnog izlivanja kanalazacije u Ulici Jovanke Radaković u Mirijevu, stanari tog beogradskog naselja su u nedelju počeli sa blokadom ulice kako bi ukazali na problem. Juče su održani sastanci sa predsednikom opštine Zvezdara i gradskim menadžerom, nakon čega je stanarima dato obećanje da će problem biti rešen u dve faze, počevši od danas.

David Slavković, jedan od stanara koji je učestvovao u blokadama, za N1 kaže da im se već oko pola godine na ulicu izlivaju fekalije od „jedne ili nekoliko zgrada“ koje, kako tvrdi, nisu legalno priključene na kanalizaciju.

- Advertisement -

Usled višemesčnog dejstva otpadnih voda, došlo je do oštećenja na asfaltu, otvorile su se rupe na kolovozu, i kad automobili prolaze, pešaci na trotoaru bivaju isprskani fekalijama.

Slavković ukazuje da se sve to dešava tačno ispred ulaza u jedan privatni vrtić gde su, kako tvedi, pojedina deca u prethodnom periodu oboljevala od stomačnog virusa.

„Ne možeš da izađeš na ulicu, da izađeš na trotoar, da uopšte prođeš ovuda, da odeš do radnje, a da se ne brineš da te automobil ne poprska fekalijama“, ističe sagovornik N1.

Kaže da su u prethodnom periodu stanari, preko Beokom servisa, poslali oko 2.500 prijava, ali da su potom šetani na različite adrese gde su prebacivali odgovosnost s jednih na druge.

Juče je, međutim, konačno došlo do reakcije nadležnih i prvo je u opštini organizovan sastanak kom je prisustvovao i gradski menadžer Miroslav Čučković, a kasnije su stanari u lokalnoj mesnoj zajednici razgovarali i sa predsednikom opštine Zvezdara.

Slavković kaže da im je rečeno da će se pristupiti rešenju problema u dve faze, od kojih bi prva, koja predstavlja privremeno saniranje, trebalo da počne danas.

„Pitao sam da li imamo neki garant, i rekao je (predsednik opštine) da ćemo jasnije informacije imati u subotu. Ali danas bi navodno trebalo da dođe neka ekipa“, kaže Slavković.

Dodaje i da stanari do sastanka u subotu neće više blokirati ulicu. Tada bi, kako kaže, detaljnije trebalo da budu informisani i o drugoj fazi sanacije problema.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu