Ministrima Vlade da daju dve ovce, jednu bi izgubili – a drugu ukrali

Obavezno pročitajte

Naučni savetnik na Institutu za fiziku Slobodan Prvanović izjavio je u Novom danu da je prvih 100 dana rada Vlade Srbije proteklo po očekivanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odnosno da je on u stvari bio zadužen za sve resore, dok su imenovani ministri bili kao neka vrsta dekora. „Imamo šut od državnih institucija. Tamo ni kamen na kamenu nije ostao“, istakao je Prvanović.

„Vlada Srbije ne služi ničemu. Nije ona tu da bi nešto radila, nego da popune mesta koja su predviđena zakonima. Uloga ministara je samo da idu na posao, i da izigravaju ministre. Nisam ni imao nikakva očekivanja od njih. Niti sprovode politiku, niti osmišljavaju bilo šta. Napisao sam na tviteru da kada bi im čovek dao dve nascrtane ovce da čuvaju, jednu bi izgubili – a drugu ukrali. Oni su tu da bi samo završavali svoje kombinacije“, istakao je Prvanović.

- Advertisement -

Dodaje da je ministarska uloga koja im je namenjena bila jasna od samog početka.

„Ja sam i tada napisao da smo dobili ‘par ekselans’ ekološku vladu, jer je mahom napravljena od sekundarnih sirovina. Od takvih ljudi, takve ekipe, ne treba očekivati ništa“, napomenuo je Prvanović.

Kaže da se Vučić vodi svojim interesima i interesima „like na vlasti“, a da održavanje sledećih izbora zavisi od njihovih partikularnih interesa.

„Nema to veze sa situacijom u zemlji, jer je situacija – katastrofalna. Štetočinska politika traje nekoliko godina i pitanje je da li je ostalo išta od države Srbije kao ozbiljne države. Po meni – nije“, naglasio je gost N1.

Smatra da bi bilo dobro da uskoro imamo opšte izbore, kao i da dobijemo optimizam među građanima. Misli da opozicija na tim izborima ima šans eda osvoji Beograd.

„To je izvesno, samo treba ozbiljnije pristupiti tome. Nažalost, narod je potonuo u letargiju nakon poslednjih izbora. Očekivali smo mnogo više. Prenebegli smo tu situaciju da veliki deo građana nema predstavu da uopšte postoji opozicija i koja rešenja nudi“, naveo je Prvanović.

Ukoliko se nastavi takva situacija, predviđa da će se naredni izbori zavšriti na sličan način.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu