13.5 C
Belgrade
sreda, 5 oktobra, 2022

MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE: Snage iz Balakleje i Izjuma pregrupisane u pravcu Donjecka

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u cilju dostizanja ciljeva specijalne vojne operacije doneta odluka da se pregrupišu jedinice iz područja Balakleje i Izjuma u pravcu Donjecka.

„Da bi se ostvarili objavljeni ciljevi specijalne vojne operacije za oslobađanje Donbasa, doneta je odluka da se pregrupišu ruske snage koje se nalaze u području Balakleje i Izjuma kako bi se pojačale snage u pravcu Donjecka. S tim ciljem je u roku od tri dana izvedena operacija smanjivanja i organizovanog prebacivanja grupe snaga iz Izjuma i Balakleje na teritoriju DNR“, navodi ruski vojni resor.

- Advertisement -

Takođe se navodi da je ruska vojska u protekla tri dana likvidirala preko 2.000 ukrajinskih boraca i stranih plaćenika, a takođe je uništila preko 100 jedinica oklopnih vozila i artiljerija.

„Da bi se sprečilo nanošenje štete ruskim trupama, protivniku je nanet snažan poraz uz upotrebu avijacije, raketnih snaga i artiljerije. Za tri dana uništeno je preko 2.000 ukrajinskih i stranih militanata, kao i preko 100 jedinica oklopnih vozila i artiljerije“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti