MINISTARSTVO „KORIGUJE“ IZJAVU BERBOK, FRKA OD RUSA: Nemačka nije strana u ratu

Obavezno pročitajte

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke saopštilo je da pružanje podrške Kijevu ne čini Nemačku stranom u sukobu u Ukrajini, reagujući na izjavu šefice diplomatije Analene Berbok na sastanku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu.

Berbok je u utorak u Strazburu rekla da je sada „najvažnije i odlučujuće“ da evropske zemlje pomognu Ukrajini zajedno, a ne da igraju igru „pronalaženja krivca“ u Evropi, pošto „ratuju protiv Rusije, a ne jedna protiv druge“, a navela je da je „Nemačka već u ratu sa Rusijom“.

- Advertisement -

Komentarišući tu izjavu, nemačko Ministarstvo spoljnih poslova je za Bild saopštilo da je sukob u Ukrajini „rat protiv evropskog i svetskog poretka i međunarodnog prava“, prenosi Tass.

„Na sastanku sa članovima Parlamentarne skupštine Saveta Evrope ministarka spoljnih poslova je naglasila da Evropa mora zajedno da stane protiv ovog rata“, navodi se u saopštenju.

„Međunarodno pravo je nedvosmisleno: podrška Ukrajini u ostvarivanju njenog prava na samoodbranu, sadržanog u Povelji UN, ne čini Nemačku stranom u sukobu“, zaključilo je nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu