13.5 C
Belgrade
sreda, 5 oktobra, 2022

(FOTO)NIJE ZAKON ISTI ZA SVE: Ministarska vozila parkirana na zelenoj površini!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vozila ministarstva nepropisno parkirana

Dana 22. 10. i 23. 10. 2020. na prostoru oko zgrade Narodne skupštine Republike Srbije, uočena su nepropisno parkirana vozila (na trotoaru i zelenoj površini). Da li je Komunalna milicija, navedenih dana na navedenoj lokaciji, konstatovala prekršaj nepropisnog parkiranja i za koliko vozila?

Ako nije, zašto nije, stoji u Zahtevu za pristup infomacijama od javnog značaja Organizacije potrošača „Efektiva“, Sekretarijatu za poslove komunalne milicije.

- Advertisement -

Scena zabeležena na platou ispred skupštinskog zdanja, koji je za vikend pretvoren u parking, o čemu smo već pisali juče, izazvala je veliku pažnju javnosti. Izostanak reakcije nadležnih komunalnih službi, koje su bile dužne da reaguju na nepropisno parkiranje narodnih poslanika, negativno je primljen kod velikog broja građana Beograda.

Tim povodom, Organizacija potrošača „Efektiva“ uputila je Zahtev za pristup infomacijama od javnog značaja Sekretarijatu za poslove komunalne milicije, koji je nadležan za pomenuti slučaj.

minist

– Komunalna milicija i „Oko sokolovo“ u nadležnosti imaju bavljenje problemom nepropisnog parkiranja. Ovaj problem je proistekao iz raznih okolnosti, koje su uticale na manji broj parking mesta, u odnosu na sve veći broj vozila u Beogradu. Neke od njih su nepropisno i van planski građene zgrade, bez sopstvenih garaža i parking prostora, kao i uzurpacija parking mesta od strane kafića, fast food-ova, trafika itd – stoji u obrazloženju Zahteva na Fejsbuku.

- Advertisement -

– To svakako nije opravdanje za nepropisno parkiranje i naravno da takav prekršaj treba sankcionisati po Zakonu. E sad, želimo da proverimo da li je Zakon jednak za sve, pa smo nadležnom sekretarijatu poslali dopis u kom pitamo da li je komunalna policija u protekla dva dana, konstatovala i nepropisno parkiranje oko zgrade Narodne skupštine – navode iz ove organizacije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti