Ministarka traži izveštaje od direktora preduzeća

Obavezno pročitajte

„Imajući u vidu globalnu energetsku krizu, tekuću grejnu sezonu, niske spoljašnje temperature i snežne padavine, uputila sam zahtev direktorima energetskih preduzeća za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, u kojem ih podsećam na njihove zakonske obaveze u cilju nesmetanog funkcionisanja energetskog sistema i obezbeđenja sigurnog snabdevanja građana i privrede električnom energijom“, navela je Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike.

– Podsećam da je neophodno blagovremeno planiranje svih procesa potrebnih za održavanje proizvodnih kapaciteta, obezbeđenja potrebnih bilansnih količina energije i energenata, kao i bezbednih uslova rada. S tim u vezi, potrebno je sprovesti sve neophodne aktivnosti u cilju održavanja proizvodnih kapaciteta u ispravnom stanju i obezbeđenja njihove stalne pogonske spremnosti i bezbednog korišćenja, u skladu sa propisima, kao i proveru bezbednosnih i sigurnosnih uslova rada svih zaposlenih – napisala je Đedović na Instagramu.

Kako je dodala, Ministarstvo rudarstva i energetike očekuje da direktori energetskih preduzeća, u što kraćem roku, dostave detaljan izveštaj o tome šta je od navedenog preduzeto i šta će biti preduzeto u narednom periodu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

NASTAVAK OKRŠAJA IZMEĐU ČEDOMIRA STOJKOVIĆA I BOBANA BOGDANOVIĆA

Nakon javnih optužbi samozvanog političara Bobana Bogdanovića da je Čeda podmornica agent srpskih službi bezbednosti, usledila je žestoka reakcija...

Još priča na sličnu temu