MINISTARKA MIŠČEVIĆ: Znatno usaglašena vizna politika sa EU, nastavljamo dalje

Obavezno pročitajte

Vlada Srbije značajno je usaglasila viznu politiku sa Evropskom unijom (EU), uvodeći vize za šest država sa najvećim brojem migranata, a nastavićemo dalje usklađivanje sa EU listama trećih država za koje je potrebna viza, navela je u autorskom tekstu ministarka evrointegracija Tanja Miščević za portal Euroaktiv.

Miščević je najavila da će ove nedelje uslediti razgovori sa zvaničnicima Švedske, koja predsedava Savetom EU, potom je planirana poseta Berlinu i na kraju, u Briselu, prva ovogodišnja radna poseta Evropskoj komisiji.

- Advertisement -

Zajednički cilj nam je da se još više usmerimo na reforme i time ubrzamo našu evropsku integraciju, ali pre svega da doprinesemo boljitku građana naše zemlje, poručila je Miščević.

Ona je navela da će konkretni reformski koraci, svaki u posebnoj oblasti, obezbediti napredak i to će se na prvom mestu uočiti kroz izmene u pravosudnom sistemu koje su najavljene za početak februara.

One proističu iz usvojenih amandmana na Ustav i imaju značajni uticaj i na pravnu sigurnost građana Srbije, kao i na efikasniju borbu protiv korupcije. Važan dodatni korak je izrada nove Strategije za borbu protiv korupcije koja će biti usvojena u prvoj polovini ove godine godine, najavila je Miščević.

Podsetila je i da je odmah po formiranju vlade nastavljen rad na izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima.

Njihova primena trebalo bi da obezbedi povoljno okruženje za rad novinara, protok ideja i mišljenja i ostvarivanje javnog interesa, što će nastaviti da vodi uređenijem i razvijenijem medijskom tržištu, zaključila je ona.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu