MINISTARKA MIŠČEVIĆ: Srbija još nije uvela sankcije Rusiji, ali čini mnogo za Ukrajinu

Obavezno pročitajte

Ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević izjavila je da se Srbija „još nije“ opredelila za sankcije Rusiji, ali da Beograd „čini mnogo da podrži Ukrajinu“.

„Još nismo uveli sankcije“ Moskvi, rekla je Miščević u intervjuu agenciji Frans pres tokom boravka u Parizu.

- Advertisement -

Srbija je uz Belorusiju, jedina evropska zemlja koja je odbila da se pridruži zapadnim sankcijama Moskvi iako je osudila invaziju na Ukrajinu.

Srbija, kandidat za članstvo u Evropskoj uniji ​​od 2012. godine, održava bliske kulturne i istorijske veze sa Rusijom, dele istu pravoslavnu veru i mržnju prema NATO-u, posebno od bombardovanja 1999. godine.

Beograd je, međutim, osudio rusku invaziju na Ukrajinu i „učinili smo mnogo da podržimo Ukrajinu“, rekla je Tanja Miščević.

„Mi pružamo humanitarnu pomoć Ukrajini. Ne hvalimo se time, ne želimo da politizujemo tu pomoć, možda je to naša greška. Ali znamo kako je biti bombardovan“, rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, Srbija je jedina balkanska zemlja koja je Ukrajini poslala sve što je neophodno da pomogne obnovu njenog električnog sistema“ na meti ruskih vazdušnih napada.

Pored toga, „obnovićemo neke bolnice i pozvali smo povređene da dođu na lečenje u Srbiju“, dodala je ona.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu