MINISTAR ZA BRIGU O PORODICI UDARIO PO RODITELJIMA: Naprave jedno dete, a onda umesto drugog, kupe stan!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oko sebe je okupio poslušnike koji su spremni da prate njegovu radikalsku, pardon naprednjačku propagandu. Tipičan primer je ministar za brigu u porodici Ratko Dmitrović, koji je po ko zna koji put napao građane, i to svaki put radi sve skandaloznije.

Teško je pobrojati sve komentare Ratka Dmitrovića koji nemaju mnogo veze sa logikom. A poslednji u nizu stigao je iz Skupštine, gde je ministar za brigu o porodici i demografiju ponovo za lošu demografsku sliku optužio svest građana. 

– Imamo bračne parove koji imaju jedno dete i kada treba da odluče da li da rode još jedno dete ili da kupe još jedan stan, 80 odsto njih bira još jedan stan – lupio je Dmitrović u Parlamentu.

- Advertisement -

Nije poznato kakva je to istraživanja vršio Dmitrović i na osnovu čega temelji ove tvrdnje, ali je svakako njegova izjava ponovo odjeknula i mnogi je komentarišu na krajnje negativan način.

Zatim je ministar podelio podatak da će Srbija ovu godinu završiti sa 70.000 više umrlih nego rođenih i da je to put ka nestajanju, te da će 2050. godine u Srbiji biti tek četiri miliona stanovnika.Ratko Dmitrović FOTO: Printscreen/YouTubeRatko Dmitrović FOTO: Printscreen/YouTube

– Značajne su predložene mere, ali novac nije jedini razlog zašto se ne rađaju deca. Oni koji traže pravnu državu i sugurnost i kada odu u Švedsku, gde svega imaju po deset puta više, takođe imaju po jedno dete. Problem demografije će se rešiti tek kad svi shvate da nemamo veći problem od toga, da imamo sve više zakona o deci, a sve manje dece, pa je očigledno da negde grešimo – rekao je Dmitrović u Skupštini.

Inače, nije ovo prvi put da ministar za brigu o porodici svaljuje krivicu na narod. Tako je svojevremeno optuživao žene za nizak natalitet…

– Žene su doživele potpunu slobodu. Da bude akademik, najbolji matematičar, ekonomista, da se ostvari na svakom polju. Šta mi toj ženi, mi muškarci, mi društvo, država, treba da damo da bi ona donela odluku da rodi treće dete – pitao se u avgustu Dmitrović, a što je izazvalo bes građana Srbije.

– Ovo nije pitanje socijale, ovo je pitanje svesti – rekao je svojevremeno on, dodavši da su se i žene i muškarci prepustile hedonizmu i da pre maštaju da imaju jahtu, kuću i da putuju svetom, nego da imaju decu.


I nema veze što su tu njegovu izjavu svi osudili, baš kao što je i ova najnovija, ministar nastavlja po svome.

Ako je od i od Dmitrovića, previše je…

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu