ŠAMAR PENZIONERIMA I RADNICIMA: Minimalac manji od najavljenog poskupljenja struje!

Obavezno pročitajte

Minimalna cena rada za 2021. godinu od 32.126 dinara je ponižavajuće mala i ispod svake granice pristojnog života, saopštavaju iz Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

– Za nas u Slozi način na koji je doneta je nastavak dugogodišnjeg tranzicionog igrokaza “Zlatnih godina srpskog privrednog rasta” u izvođenju socijalnih partnera, predstavnika Vlade Srbije, Unije poslodavaca i takozvanih reprezentativnih, režimskih sindikata koji pred javnošću i svojim članstvom glumataju nezadovoljstvo – kaže se u saopštenju ove organizacije.

ODLUČENO:Evo za koliko je povećan minimalac!

- Advertisement -

Iz „Sloge“ upozoravaju da ono šta treba da zabrine svakog ko živi isključivo od svog rada je da koronavirus postaje glavno glavno oruđe u eksploataciji radne snage i njene prekarnosti, što ukazuje i današnja izjava ministra finansija Siniše Malog da je “minimalac povećan uprkos koronavirusu i pandemiji”.

– Da li nam to ministar Mali šalje poruku i upućuje da bi svi trebali ponizno da prihvatimo njihovo velikodušno povećanje od 6,6 odsto, oko 2000 dinara na mesečnom nivou, a na dnevnom ni da pominjemo, jer bi cifra pokazala da nije dovoljna ni za kupovinu jedne litre mleka – pitaju se iz „Sloge“.

Na kraju, konstatuju iz „Sloge“, „ovo je šamar radnicima, penzionerima i celokupnom građanstvu Srbije, koje u oktobru ove godine najverovatnije očekuje još jedan direktni “aperkat” Vlade Srbije u vidu ranije najavljenog i pomalo zaboravljenog poskupljenja struje od 7,7 do 7,9 odsto na zahtev Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)“.

Sourcedirektno

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu