5.6 C
Belgrade
četvrtak, 22 oktobra, 2020

MILU NIJE DOBRO: Stigla ga kazna, Upravo dobio NAJGORE VESTI koje su veći poraz nego poraz na izborima!

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

EKSKLUZIVA: Ovo je novi sastav Vlade Republike Srbije

Iz dobro obaveštenih izvora iz Nemanjine ulice, ovako će izgledati novi sastav Vlade Srbije:Ana Brnabić, premijer i...

Milo i DPS u fazi raspada

Podrška Demokratskoj partiji socijalista (DPS) Mila Đukanovića opada, a njihovi glasovi se prelivaju pobedničkim listama, pokazalo je najnovije istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), preneo je portal CdM.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.035 ispitanika, u periodu od 11. do 19. septembra.

- Advertisement -

Kada je u pitanju rejting političkih partija, DPS je i dalje pojedinačno najuticajnija sa podrškom 30,5 odsto, a sledi je Demokratski front sa 20,8 i Demokrate sa 14,5 odsto podrške.

URA Dritana Abazovića ima 9,2 odsto, Socijalistička narodna partija 6,6 odsto, SD 5,1 odsto, BS 3,8 odsto, SDP 2,3 odsto, Demos 2,1 odsto, Prava Crna Gora 1,8 odsto podrške.

Na začelju su Albanska Alternativa sa 1,7 odsto, Demokratska unija Albanaca 0,7 odsto, Forca 0,4 odsto, Ujedinjena Crna Gora 0,3 odsto i Demokratski savez u Crnoj Gori sa 0,1 odsto podrške.

- Advertisement -

Na pitanje koju bi listu podržali kada bi se ponovo održali izbori, sa istim političkim akterima, 34,8 odsto ispitanika je kazalo da bi podržalo koaliciju Za budućnost Crne Gore, a 29,2 odsto koaliciju Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović.

Koaliciju Mir je naša nacija Alekse Bečića podržalo bi 14,1 odsto ispitanika, a Abazovićevu Crno na bijelo 8,3 odsto.

Socijaldemokrate (SD) bi dobile 4,3 odsto podrške, Bošnjačka stranka (BS) 3,8 odsto, Socijaldemokratska partija (SDP) dva odsto, Albanska lista Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj podržalo bi 1,9 odsto ispitanika, listu Jednoglasno 0,9 odsto, a Hrvatsku reformsku stranku 0,1 odsto.

Kada su u pitanju očekivanja građana, nakon izbora, o državnom statusu Crne Gore, 61 odsto ispitanika je za to da ona ostane nezavisna i na svom evroatlantskom putu, 21,9 odsto da ostane nezavisna, ali da se okrene Srbiji i Rusiji, dok 7,6 odsto građana smatra da Crna Gora treba da se ujedini sa Srbijom u zajedničku državu.

mil,
- Advertisement -

Istraživanje je pokazalo i da 1,7 odsto građana smatra da Crna Gora treba da postane sastavni deo neke druge države sa Srbijom i drugim zemljama ili entitetima iz regiona, dok 7,8 ispitanika nema stav o tom pitanju.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

KONOVO LUDILO: Zabraniti kretanja, da se ide samo do prodavnice!

Treba razmišljati o zabrani kretanja u nekom obliku, da se nešto skrati, da se ide samo do prodavnice, rekao je epidemiolog...

NADALOV PLAN KAKO DA SVRGNE NOVAKA SA TRONA: Evo šta Španac mora da uradi da bi bio broj 1!

Rafael Nadal i Novak Đoković učestvovaće na po još dva turnira u 2020. godini, a rezultati će odrediti koji od njih...

VELEIZDAJA: Vučić odbio da oda poštu poginulima u 2. SVETSKOM RATU!

"Aleksandar Vučić je odbio da oda poštu poginulima u oslobađanju Beograda 1944. Umesto toga je na dan oslobođenja Beograda položio venac...

NARODNE STRAŽE POBEDILE : Vojska Crne Gore odustala od vežbi na Sinjajevini!

Načelnik štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Aleksandar Pantović, saopštio je da je izviđački tim konstatovao da se nijesu stekli uslovi...

TIODOROVIĆ UKRAO NOVU GODINU: Od kuće SLAVIMO!

Podsetimo, prva je doček Nove godine otkazala Budva u kojoj su tradicionalno nastupale najveće zvezde sa prostora cele eks Jugoslavije.