19.6 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

MILU NIJE DOBRO: Stigla ga kazna, Upravo dobio NAJGORE VESTI koje su veći poraz nego poraz na izborima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Milo i DPS u fazi raspada

Podrška Demokratskoj partiji socijalista (DPS) Mila Đukanovića opada, a njihovi glasovi se prelivaju pobedničkim listama, pokazalo je najnovije istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), preneo je portal CdM.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.035 ispitanika, u periodu od 11. do 19. septembra.

- Advertisement -

Kada je u pitanju rejting političkih partija, DPS je i dalje pojedinačno najuticajnija sa podrškom 30,5 odsto, a sledi je Demokratski front sa 20,8 i Demokrate sa 14,5 odsto podrške.

URA Dritana Abazovića ima 9,2 odsto, Socijalistička narodna partija 6,6 odsto, SD 5,1 odsto, BS 3,8 odsto, SDP 2,3 odsto, Demos 2,1 odsto, Prava Crna Gora 1,8 odsto podrške.

Na začelju su Albanska Alternativa sa 1,7 odsto, Demokratska unija Albanaca 0,7 odsto, Forca 0,4 odsto, Ujedinjena Crna Gora 0,3 odsto i Demokratski savez u Crnoj Gori sa 0,1 odsto podrške.

- Advertisement -

Na pitanje koju bi listu podržali kada bi se ponovo održali izbori, sa istim političkim akterima, 34,8 odsto ispitanika je kazalo da bi podržalo koaliciju Za budućnost Crne Gore, a 29,2 odsto koaliciju Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović.

Koaliciju Mir je naša nacija Alekse Bečića podržalo bi 14,1 odsto ispitanika, a Abazovićevu Crno na bijelo 8,3 odsto.

Socijaldemokrate (SD) bi dobile 4,3 odsto podrške, Bošnjačka stranka (BS) 3,8 odsto, Socijaldemokratska partija (SDP) dva odsto, Albanska lista Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj podržalo bi 1,9 odsto ispitanika, listu Jednoglasno 0,9 odsto, a Hrvatsku reformsku stranku 0,1 odsto.

Kada su u pitanju očekivanja građana, nakon izbora, o državnom statusu Crne Gore, 61 odsto ispitanika je za to da ona ostane nezavisna i na svom evroatlantskom putu, 21,9 odsto da ostane nezavisna, ali da se okrene Srbiji i Rusiji, dok 7,6 odsto građana smatra da Crna Gora treba da se ujedini sa Srbijom u zajedničku državu.

mil,

Istraživanje je pokazalo i da 1,7 odsto građana smatra da Crna Gora treba da postane sastavni deo neke druge države sa Srbijom i drugim zemljama ili entitetima iz regiona, dok 7,8 ispitanika nema stav o tom pitanju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti