20.5 C
Belgrade
ponedeljak, 28 septembra, 2020

OVAJ ČOVEK ĆE SRUŠITI MILA? Evo ko izlazi na crtu sa Đukanovićem!

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Milo protiv profesora Mašinskog fakulteta

Profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić ispred dela crnogorske opozicije suprotstaviće se Milu Đukanoviću i njegovoj Demokratskoj partiji socijalista. Analitičari, sagovornici Srpskog telegrafa, ističu da narod u Krivokapiću vidi šansu za promenu vlasti u Podgorici.

Krivokapić, koji važi za najznačajnijeg predstavnika intelektualne elite u Crnoj Gori, biće na čelu koalicije „Svi zajedno“, iza koje su stali svi opozicioni lideri, od Andrije Mandića, Milana Kneževića, Nebojše Medojevića do Marka Milačića.

- Advertisement -

Kao predvodnik intelektualaca i jedan od osnivača nevladine organizacije, Krivokapić je Đukanovićevom režimu, koji se nameračio na srpske crkve i manastire, mesecima slao istu poruku:

Profesori ne daju svetinje!
Nemanja Starović, spoljnopolitički analitičar iz Centra za društvenu stabilnost, podseća da je Đukanović na ključnim pozicijama vlasti od početka 1989, kada je, kako navodi, u Istočnom Berlinu vladao Erih Honeker, a Nikolaje Čaušesku u Bukureštu.

Može se slobodno reći da njegov režim predstavlja poslednji politički relikt Evrope kakva je postojala pre pada Gvozdene zavese – navodi Starović.
Objašnjava da se Đukanović na vlasti održava propagirajući crnogorski nacionalizam, ne libeći se da agresivnim identitetskim politikama razdire društveno tkivo Crne Gore kako bi se u očima zapada predstavio kao jedini branitelj crnogorske državnosti, koju, tobože, ugrožavaju Srbi i Srbija.

- Advertisement -

Od posebne važnosti mogla bi biti odluka lidera prosrpske koalicije okupljene oko Demokratskog fronta da odstupe u drugi plan, te da na čelo kampanje postave uglednog profesora Zdravka Krivokapića, čoveka bez mrlje u karijeri, koji ne bi trebalo da odbija nijedan segment biračkog tela na koji ta koalicija pretenduje – smatra Starović.
Analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da je dobro što Krivokapić nema političku prošlost zbog koje je ga Đukanović može napasti.

Krivokapić nije potrošen u političkim borbama, ne vuče nikakav prtljag loše prošlosti i samim tim sužava prostor Đukanovićevoj propagandnoj mašineriji, koja u suštini počiva na tome da se vodi negativna i vrlo prljava kampanja protiv političkih protivnika, što bi mogla da bude velika prednost Krivokapića – ističe Stanković.
ČINJENICE: ONI ČINE KOALICIJU „SVI ZAJEDNO“

Demokratski front

Socijalistička narodna partija

- Advertisement -

Narodni pokret

Prava Crna Gora

nestranačke ličnosti

Lična karta: Zdravko Krivokapić

Rođen 2. septembra 1958. u Nikšiću

Diplomirao je 1981. na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kao najbolji student

Doktorirao u Podgorici 1993.

Autor je 16 knjiga i udžbenika

Amfilohije: Srećno, borci za pravdu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je povodom predstojećih izbora u Crnoj Gori da Crkva nikome nije koalicioni partner ni politički protivnik i da Crkva ne izlazi na izbore niti joj je tamo mesto. Prema njegovim rečima, Crkva može da poželi sreću svakom ko iskreno traži promenu života u Crnoj Gori nabolje, ko se bori za pravdu, poštovanje Ustava, pa i protiv bezakonja u odnosu na veru i Crkvu, kao i da takvu političku sreću i politički napredak ne poželi onima koji su izglasali Zakon o slobodi veroispovijesti i koji poistovećuju sebe i sopstvene interese sa državom Crnom Gorom.

Dragana Petrović

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

PROROČANSTVO TOME GROBARA SE OSTVARILO: Sin ide u zemlju žutih ljudi da postane Ambasador

Toma Diploma i podmladakBivši gradonačelnik Kragujevca i sin nekadašnjeg predsednika Srbije Nikolića, Radomir Nikolić trenutno je najizvesniji...

SUKOB TURSKE I JERMENIJE U BEOGRADU: U Srbiji ubili 1. ambasadora!

Turske i Jermenske snage u SrbijiJermenske terorističke organizacije targetirale su turske izaslanike i njihove porodice, a cilj...

POZIV NA MOBILIZACIJU: Broje se mrtvi, UN I GRČKA SE OGLASILE!

UN i Grčka se oglasiliU regionu Nagorno-Karabaha u toku su žestoke borbe jermenske i azerbejdžanske vojske. U obe...

MILU NIJE DOBRO: Stigla ga kazna, Upravo dobio NAJGORE VESTI koje su veći poraz nego poraz na izborima!

Milo i DPS u fazi raspadaPodrška Demokratskoj partiji socijalista (DPS) Mila Đukanovića opada, a njihovi glasovi se prelivaju...

Papa tražio od cara Dušana da pokatoliči Srbe, a dobio NAJPOZNATIJU SRPSKU PSOVKU KAO ODGOVOR!

Papa i Car DušanNa Badnji dan 24. decembra 1354. godine papa Inoćentije VI poslao je pismo caru Dušanu...