MILOVA STRANKA PRIZNALA PORAZ: Ne možemo da formiramo vladu

Obavezno pročitajte

Milo priznao poraz

Demokratska partija socijalista (DPS) održala je sednicu Glavnog odbora na kojoj je priznala poraz i da ne može da formira buduću Vladu Crna Gore.

Posle sednice GO je saopšteno da je DPS i dalje ubedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori, ali da ipak ne može da formira poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, te da izborni rezultat predstavlja neuspeh.

Uprkos tome, DPS i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama, kako ističu, mogu biti ponosni na ono što su ključne vrednosti koje su ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje.

„Kao vodeća državotvorna partija, DPS je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore“, zaključeno je na sednici GO.

Zaključeno je takođe da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mesnih odbora, koja će biti razmotrena od strane nadležnih organa partije.

Sednicom je predsedavao predsednik partije Milo Đukanović.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu