MILOŠ VUČEVIĆ: Srbija nije prodavala oružje zaraćenim stranama u Ukrajini

Obavezno pročitajte

Ministar odbrane Miloš Vučević je negirao tvrdnje da je Srbija prodavala oružje zaraćenim stranama u Ukrajini.

„Imamo pravo da prodamo ono što proizvodimo svim kupcima koji donesu sertifikat kao krajnji korisnik, i koji daju potvrdu da neće dalje prodavati to naoružanje i vojnu opremu bez saglasnosti proizvođača“, rekao je on.
Vučević je, govoreći o podatku da je Srbija uložila 700 miliona evra u novo oružje, naveo da je to zasnovano na procenama izazova, opasnosti i bezbednosnih rizika.

„To što je ulagano ili će biti ulagano u vojnu industriju, nije samo kupovina naoružanja i vojne opreme, jedan deo paketa se odnosi na modernizaciju i nove tehnologije u sistemu odbrambene industrije Srbije“, rekao je on.

Govoreći o aferama koje se odnose na naoružanje, Vučević je naveo da su one plasirane iz drugih država, te da ga brine „sve ono što je usmereno protiv odbrambene industrije Srbije“.

Dodao je da su mnoga pitanja u vezi sa tim za pravosuđe, a ne za njega. Rekao je da se Srbija se 2000. odlučila za kapitalizam i da t znači da je državna i privatna imovina jednaka. (…)

Kazao je da „privatne kompanije mogu da se javljaju da kupuju od domaćih proizvođača i da dalje prodaju u skladu sa zakonskom regulativom“, te da, kako je ukazao,“ to nije zabranjeno“.

„Da li je državna kompanija u tom trenutku ili u nekom od segmenata mogla da dobije cenu na trećem tržištu, to jeste upitno, ali to je i zakonomernost tržišta“, rekao je Vučević.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu